SANA, Suriye'deki patlamanın nedenini açıkladı: Saldırı değil, elektrik kontağı

Pa, 02/09/2018 - 09:25

Dün gece Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleşen patlamaların ABD ve İsrail saldırısı olduğuna yönelik haberler Suriye tarafından yalanlandı.

Welayet News - Dün gece geç saatlerde Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik hava saldırısı düzenlendiği, saldırıların Suriye Hava Savunması tarafından püskürtüldüğü, Şam yakınlarındaki El Mazze askeri hava üssündeki mühimmat depolarında patlamalar yaşandığı ileri sürülmüştü.

Suriye'nin resmi haber ajansı Sana'da yer alan haberde, "Mezze Havaalanı herhangi bir saldırıya maruz kalmadı, patlamalar elektrik kontağı sebebiyle meydana geldi" denildi.

Sana'ya konuşan askeri kaynak, Şam’ın batı taraflarındaki Mezze havaalanının herhangi bir saldırıya maruz kalmadığını belirtti.

Askeri kaynak, Şam havaalanının herhangi bir İsrail saldırısına maruz kalmadığını, sesi duyulan 2 patlamanın havaalanı yakınlarında bir cephane deposunun elektrik kontağı sebebiyle yaşandığını söyledi.

Dün gece yarısı Şam’ın batı taraflarında patlamalar meydana gelmiş ve bu sesler şehrin her tarafında duyulmuş, bu seslerin Mezze havaalanına yönelik İsrail saldırısından kaynaklı olduğu ileri sürülmüştü.

Tags: 


Yeni yorum ekle