ABD'nin 40 yıldır baş edemediği İran için Trump iddialı: Benim Sayemde Rejim çökmek üzere

Cu, 31/08/2018 - 20:09

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesi ve uyguladığı yaptırım politikaları nedeniyle, İslam İnkılabı’nın çökme ihtimali olduğunu öne sürdü.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesi ve uyguladığı yaptırım politikaları nedeniyle, İslam İnkılabı’nın çökme ihtimali olduğunu iddia etti.

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Trump, "Yönetime geldiğimde, soru İran'ın ne zaman Orta Doğu'ya hakim olacağıydı. Şimdi ise soru, hayatta kalacaklar mı? Bu bir buçuk yılda büyük fark" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la 2015 yılında Barack Obama'nın başkanlığı döneminde imzalanan çok taraflı nükleer anlaşmadan çekilmiş, İran'a yaptırımları geri getirme kararı almıştı. ABD'nin yaptırımları geri getirmesinin ardından Avrupalı şirketler art arda İran'daki faaliyetlerini sonlandıracaklarını açıklamıştı.

Bilindiği gibi ABD, 1979 İslam İnkılabı’nın zafere ulaşmasından bugüne kadar, İslam İnkılabı’nı yıkmak için sayısız girişimlerde bulunmuş ancak bütün plan ve projeleri neticesiz kalmıştır.

 



Yeni yorum ekle