Ebu Ubeyde: İsrail’in Esirleri Almasının En Kısa Yolu Anlaşamaya Sadık Kalmaktır

Cu, 07/03/2025 - 09:17

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Siyonist İsrail’in esirlerini geri almasının en kısa yolunun imzaladığı ateşkes anlaşmasına sadık kalması olduğunu ve Filistin direnişinin her olasılığa hazır olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, soykırımcı İsrail’in "savaş ve soykırımla başaramadığını tehditler ve hileler yoluyla da elde edemeyeceğini" ifade etti.

"Filistin direnişi her olasılığa hazır." ifadesini kullanan Ebu Ubeyde, direnişin muhtemel bir yeni çatışmada "işgale acı verecek güce" sahip olduğunu, İsrail’in esirlerini geri almasının en kısa yolunun ise imzaladığı ateşkes anlaşmasına sadık kalması olduğunu vurguladı.

Ebu Ubeyde, İsrail'in savaş tehditleriyle başarısızlık ve hayal kırıklığından başka bir şey elde edemeyeceğinin ve bu tehditlerin direnişin duruşu üzerinde hiçbir etkisi olmayacağının altını çizdi.

İşgalci İsrail'in tehditlerinin Filistin direnişine dayattığı şartları kabul ettiremediği için yaşadığı aşağılanma duygusunun dışa vurumu olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, Gazze’ye yönelik saldırılarda yaşanacak olası bir tırmanışın direnişin elindeki İsrailli esirlerin ölümüne yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, şöyle devam etti:

"Mevcut krizden çıkmanın en iyi yolu, İsrail'i, imzaladığı ateşkes ve esir takası anlaşmasındaki şartları yerine getirmeye zorlamaktır. Direniş, İsrail’in anlaşmalardan kaçınma çabalarına ve sürekli erteleme taktiklerine rağmen anlaşmaya saygı göstermiş ve ona sadık kalmıştır. İsrail’in, varılan mutabakatla çelişen yeni bir durum dayatma çabalarına da karşı çıkmıştır."



Yeni yorum ekle