Esaib-i Ehl-i Hak genel sekreteri Irak yönetim sisteminin değişmesini istedi

Cu, 24/08/2018 - 14:22

Irak Esaib-i Ehl-i Hak Hareketi genel sekreteri, bu ülkede yolsuzluğa son vermek için mevcut parlamenter sistemi başkanlık sistemiyle değiştirme çağrısında bulundu.

Welayet News - Esaib-i Ehl-i Hak Hareketi genel sekreteri Şeyh Kays Haz’ali, Irak’ta yolsuzluklara ve kota sistemine son verilmesi için parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçilmesini önerdi.

Sümeriyye haber kanalının bildirdiğine göre, Şeyh Haz’ali twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, “Kotalar koyarak ülkeyi yöneten parlamenter sistemin hiçbir çözüm yolu bulunmuyor ve mevcut durum, kota sisteminden dolayı hala yolsuzluklara neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Şeyh Haz’ali, mesajın devamında, Irak’ın kurtarılması adına yönetimin başkanlık veya yarıbaşkanlık sistemiyle değiştirilmesi için herkese işbirliği yapma çağrısı yaptı.

Kays Haz’ali’nin açıklamaları, Iraklı partilerin hükümeti kurmak ve parlamentoda çoğunluğu teşkil edecek fraksiyonu oluşturmak için harekete geçmeleriyle eşzamanlı olarak geldi.

Irak, geçtiğimiz Pazartesi günü, 12 Mayıs seçim sonuçlarının federal mahkeme tarafından onaylanmasından birkaç saat sonra, yeni hükümetin kurulmasına bir adım daha yaklaştı ve Nasr, Hikmet, Sairun ve el-Vataniye partileri Babil Hotel’inde düzenlenen oturumun ardından yayımladıkları sonuç bildirisinde, parlamentoda çoğunlu oluşturacak fraksiyonun ilk çekirdeğinin kurulması konusunda anlaştılar.     

Welayet News



Yeni yorum ekle