Güney Afrika: Trump ırk ayrımcılığını körüklüyor

Cu, 24/08/2018 - 08:25

ABD Başkanı Trump'ın dünkü Twitter paylaşımında 'Güney Afrika hükümeti şimdi de beyaz çiftçilerin topraklarına el koyuyor' ifadelerine tepki gösteren Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı sözcüsü, Trump'ın ırk ayrımcılığını körüklediğini söyledi. Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı tarafından ABD maslahatgüzarı çağrılarak Trump'ın sözleri protesto edildi.

Welayet News - Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Twitter'dan yaptığı açıklamayı protesto ettiğini bildirmek üzere ABD maslahatgüzarı Jessye Lapenn'i çağırdı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın sözcüsü de yaptığı açıklamada Trump'ın ırk ayrımcılığını körüklediğini dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump dün Twitter'dan paylaştığı mesajında, Güney Afrika'nın toprak reformunu hedef almış ve "Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan Güney Afrika’daki toprak ve çiftliklere el konması ve kamulaştırmaları ve çok sayıda çiftçinin öldürülmesini yakından incelemesini istedim. 'Güney Afrika hükümeti şimdi de beyaz çiftçilerin topraklarına el koyuyor'" ifadelerini kullanmıştı.

Güney Afrika hükümeti resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Güney Afrika bize sadece sömürge geçmişimizi hatırlatan ve ulusumuzu bölme amacı taşıyan bu dar görüşlü anlayışı tamamen reddediyor" diye tepki göstermişti.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin uzun yıllardır en önemli sorunlarından tarımsal arazilerdeki “beyaz üstünlüğü” konusunda gündeme gelen anayasal düzenleme talebi, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) ve Güney Afrika Komünist Partisi'nin desteği ile hızlandırılmıştı.



Yeni yorum ekle