BM: Gazze’de İnsani Durum Çok Kötüye Gidiyor

Per, 23/08/2018 - 13:50

BM, terör rejimi İsrail'in muharasındaki Gazze Şeridi'nde insani durumun çok daha kötüye gittiği uyarısında bulunarak, bu konuda Gazze'deki Filistinlilere yardım etmek gerektiğini bildirdi.

Welayet News - BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, BMGK’da yapılan Ortadoğu görüşmelerinde konuşma yaptı.

DiCarlo, “Gazze’de yeni bir savaş tehditi var ve insani durum, İsrail’in bölgede uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle gitgide daha da kötü bir hal alıyor.” diye konuştu.

Bölgeye insani yardım ulaştırılması noktasında hiçbir siyasi ya da güvenlik bahanesinin sunulmaması gerektiğini belirten DiCarlo, Gazze'de altyapıların tahrip edildiğine işaretle, enerji, su, sağlık ve iş alanları projelerine daha iyi destek sağlamak için, teşkilatın kendi kapasitlerini kullanması gerektiğini, Uluslararası toplumun, Gazze’deki krize bir çözüm arayışında olduğunu belirtti.

BM yetkilisi, Filistinliler için yardım faaliyetleri yürüten BM'ye bağlı UNRWA örgütünün bütçesinin azaltılmasının da kaygı verici olduğunu  söyledi.

Bu arada Filistin’de Hamas ve Fetih hareketleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin’deki görüşmeler masasından Kudüs meselesini kaldırdıklarına dair açıklamasına tepki gösterdiler.

Hamas konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs meselesini görüşme masasından kaldırdıklarına dair açıklamasının küstahça ve tehlikeli olduğunu vurguladı.

Fetih hareketi ise yaptığı açıklamada Kudüs Filistin’in başkenti olmadan çözümün ve barışın mümkün olmadığını dile getirdi. Sürtüşme sonsuza kadar sürse bile bu gerçekleşmeden barışın olmayacağını belirtti.

 



Yeni yorum ekle