Suriye’de 86 Bin Terörist Öldürüldü

Per, 23/08/2018 - 13:43

Rusya Savunma Bakanlığı, üç yıldır destek verdiği Suriye'deki operasyonlarında 86 bin teröristin öldürüldüğünü, Şam yönetiminin Suriye’nin yüzde 96’sına egemen hale geldiğini bildirdi.

Welayet News - Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Suriye'deki terörist gruplara karşı 2015'te başlattığı operasyonlardan bu yana ülkede elde edilen sonuçlara ilişkin bir video yayımladı. Videoda, Rus güçlerinin operasyonları boyunca Suriye'de 86 bin teröristin ve terörist grupların 830 komutanının öldürüldüğü belirtildi.

Videoda yer alan bilgilere göre, ağırlıklı olarak Rus hava güçlerinin düzenlediği fakat bazen Rus donanma güçlerinin de dahil olduğu operasyonlar sonucunda Eylül 2015'ten önce ülke topraklarının sadece yüzde 8'ini denetiminde bulunduran Suriye ordusu şu anda topraklarının yüzde 96.5'inin kontrolünü elinde tutuyor. Videoda, operasyonlarda 434'ü general rütbesinde olmak üzere 63 bin Rus askerin  operasyonlara katıldığı da kaydedildi. Suriye'de Rus hava gücü ekiplerinin yüzde 91'inin bu operasyonlarda yer aldığı da eklendi.

(Bu arada Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington'un Suriye'nin İdlib kentindeki terörle mücadele konusundaki normal çözümü engellediğini söyledi.

Sergey Ryabkov ‘Mejdunarodnaya Jizn' dergisi ile yaptığı röportajda şu ifadeleri kullandı: "ABD Dışişleri bir kez daha, Cenevre görüşmelerinin, Suriye'deki çözümün çıkarlarına yönelik çabaların tek platformu olduğunu belirtti. Neden tek? Neden yapılan tüm olumlu şeyleri reddediyorlar? Bununla Rusya, Türkiye ve İran uğraştığı için mi? "Başkalarının yararlı bir şeyler yapması Amerikalıları ‘sıkıyor', bu yüzden Fırat'ın doğusundan çekilmiyorlar, bu yüzden İdlib'deki terörle mücadele konusundaki normal çözümü engelliyorlar."

 

Tags: 


Yeni yorum ekle