Suudi Koalisyon Yine Sivillere Saldırdı

Per, 23/08/2018 - 11:11

Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen'e saldırıları devam ederken dün de Yemen'in Hecce eyaletine düzenlenen saldırıda bazı sivillerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, El'Mesire kanalı verdiği haberde, bir köy evinin hedef olduğu saldırıda 3 sivil ölürken bir çok sivil de yaralandı. 

Suudi rejimin 19 ağustos tarihinde balıkçı teknelerine düzenlediği saldırıda da 13 Yemenli ölmüş ve bir çoğu da yaralanmıştı.

Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin 9 ağustos tarihinde içlerinde çocukların olduğu bir otobüse düzenlediği saldırıda da en az 55 çocuk ölmüş ve 80 kadarı da yaralanmıştı. 

Öte yandan  Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı rapora göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırısı nedeniyle Yemen'de şimdiye kadar 4 binden fazla çocuk hayatını kaybetti.

Çocuk haklarına yönelik çalışmalar yapan uluslararası sivil toplum kuruluşları "Save the Children" ve "Watchlist",  Yemen'de çocuk haklarının ihlali ile ilgili rapor yayımladı.

Raporda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun 2016 yılında düzenlediği en az 23 saldırıda çocukların öldüğü, yaralandığı ve sakat kaldığı kaydedildi. Koalisyonun okul ve hastanelere de hava saldırısı düzenlediği vurgulanan raporda bunların sistematik hale geldiği belirtildi.

 



Yeni yorum ekle