ABD'nin Irak'ta Bulunmasına Tahammülümüz Yok

Pt, 20/08/2018 - 14:15

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü, Amerikalıların Irak'ta kalması sözünü veren partilerin parlamentoda zayıfladıklarına işaretle, Amerikalıların varlığına karşı olan Haşdi Şabi ve direniş güçlerinin bugün her zamankinden daha güçlü olduklarını vurguladı.

Welayet News - Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Cafer Hüseyni, El Meyadin televizyon kanalına yaptığı açıklamada ayrıca, Irak Başbakanı'nın parlamento kararı dışında Amerikan güçlerinin Irak'a kalmasını isteyen kişinin ta kendisi olduğunu kaydetti.

Hizbullah Sözcüsü, Irak'taki tüm projelerinin hezimete uğrayan Amerikan güçlerinin bu ülkede varlığını sürdüreceğini ilan ettiklerine işaretle, İbadi'nin Amerikan güçlerinin Irak'ta kalması için direniş güçlerine baskı yapmakla suçladı.

Amerikalıların varlığına karşı olan Haşdi Şabi ve direniş güçlerinin bugün her zamankinden daha güçlü olduklarını vurgulayan Hüseyni, Hadi Amiri başkanlığındaki Fetih ve Nuri Maliki liderliğindeki Kanun Devleti gibi şimdiki parlamentonun çoğunluğunu teşkil eden parti ve ittifakların Amerika'nın varlığına karşı olduklarını deklare etti.

Washington'un çoğunluktaki fraksiyonun Amerikan güçlerinin varlığına karşı olduğunu anladıktan sonra (İbadi'yi yeniden başbakan olarak dayatmak için) girişimlerine başladığına dikkat çeken Hüseyni, Irak sınırlarının Iraklıların kontrolünde olması gerektiğini ve Hizbullah güçlerinin Amerikan güçlerinin orada bulunmasına tahammül edemediğini ifade etti.

Hüseyni ayrıca, Irak'ta terör örgütü IŞİD gibi benzer bir yapılanmanın şekillenmesinin uzak bir ihtimal olduğunu kaydetti.

 



Yeni yorum ekle