İmam Hamanei'nin 2018 Hac Mesajı

Pt, 20/08/2018 - 12:50

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hameney bu yılki hac ziyareti için yayımladığı mesajda hacıları tebrik ederek haccın islam ümmetinin vahdeti olduğunu söyledi.

Welayet News - Ayrıca haccın Amerika’nın şeytani siyasetlerini bozan bir ümmet hareketi şeklinde tasvir eder İmamHamaney’in söz konusu mesajı şu şekilde;

Allah’ın Adıyla

Asırlardır bu ilahi ahenk insanlığı tevhide davet etmektedir. Gaflet örtüsüne kapanmış olan gönüller ve kulaklar bu İbrahimi daveti duymasalarda, bazıları bu ilahi görevi yerine getirecek feyzden mahrum kalmış olsada bu davet tüm insanlığı kapsamaktadır.

Siz bu muhabbetin feyzine ulaşmış ve vadiyi emin olan bu ilahi mihmanlığa adım atmış oldunuz. Arafat, Mina, Sefa, Merve, Mescidi Haram ve Mescidi Nebi tüm bu yerler hac ameli için maneviyatın ve ruhun tezkiyede zirveye ulaştığı yerlerdir. Bu nimetin kadrini bilin ve kendi manevi temizliğiniz için bu nimeti ömrünüz süresince en iyi şekilde kullanın.

Hac düşünen ve arayış içerisinde olan tüm insanlar için ortak bir zamanda ve mekanda sürekli toplanma yeridir. Zaman ve mekan vahdeti haccın sırlarından bir tanesidir. Şüphesiz hac amelinin en büyük kazanımı İslam ümmetinin Allah’ın evinde her yıl bir araya gelmeleridir. Bu İslami vahdetin ve ümmet olmanın sırrıdır.

Her yıl hac vesilesiyle ümmet sınırlı bir zaman aralığında tekliğe ve bir olmaya çağırılmaktadır. Bu davet ise İslam düşmanlarını endişelendiren ve istemedikleri bir çağrıdır. Bu nedenle de İslam ümmetinde vahdetin olmaması için çalışmaktalar.

Amerika ve diğer emperyalist güçlerin işledikleri siyasetlere baktığınızda İslam ve Müslümanları hedef almakta olduklarını görürsünüz. Onların bu fitnelerinin sonucu ise Müslümanların birbirleri ile savaşmaları ve Müslüman kanı akıtılmasıdır. Zalimleri mazlumların üzerine salmış ve o zalimleri destekleyerek mazlum halkları acımasızca yok etmeye çalışmaktadırlar. Müslümanlar bilinçli olmalı ve bu şeytani planı bozmalıdırlar. Hac bu bilincin ortamını hazırlayan bir ameldir.

Allahı anmak haccın ruhudur. Her şekilde kalplerinizi bu ile rahmet yağmuru altında besleyin ve gönlünüzü hoş kılın. Adaletin ve kudretin en güzel hali olan Allah’a tevekkül ve güveninizi artırın.

Ey aziz hacılar! Filistin, Afganistan, Yemen, Pakistan, Keşmir, Bahreyn ve Libyalı Müslüman kardeşleriniz için dua etmeyi unutmayın. Amerika ve diğer şer güçlerin yok edilmesini Allah’tan isteyin.



Yeni yorum ekle