Ruhani: Düşman, İran'ı yenme hayalini mezara götürecek

Çar, 15/08/2018 - 17:30

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanın İran'a baskı yapmaya ve halkın geçimini zorlaştırmaya çalıştığına işaretle, düşmanın İran'ı yenme hayalini kendisiyle mezarı götüreceğini ifade etti.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada halk ve yetkililerin birbiriyle işbirliği yaparak, düşmana kendi hedefine ulaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı ruhani, İran'ın tüm dünya ile müzakere ve işbirliği halinde olduğuna ve Amerikalılar'ın Tahran ile müzakere önerisine işaretle, ABD'nin yaptıkları girişimlerle müzakere durumunu yok ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Irak, Suriye, Lübnan dahil bölgede ve hatta Kuzey Afrika'da güvenliğin geçen senelere göre artmasından mutlu olduğunu dile getirdi.

Ruhani, savaş ve saldırının doğru yol olmadığını, barış, müzakere ve uzlaşmanın doğru yol olduğunu saldırganların öğrenmiş olmaları temennisinde de bulundu.

Ruhani, Hazar Denizi Statüsü Konvansiyonunun imzalanmasına işaretle, bu konvansiyonun önemli kazanımlarından birinin Hazar Denizi'nin güvenliği ve istikrarı olduğunu, Amerikalılar ve hatta NATO'nun Hazar Denizi'ne gelme komplolarının boşa çıkarıldığını ifade etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle