Rusya, Golan Tepeleri’nde 4 askeri polis noktası kurdu

Sa, 14/08/2018 - 17:40

Rusya’nın Suriye’deki birliklerinin komutan yardımcısı Sergey Kuralenko, Golan Tepeleri’ndeki gayri askeri bölge üzerinde Bravo hattı önünde 4 Rus askeri polis gözlem noktasının kurulduğunu, önümüzdeki günlerde 2 gözlem noktasının kurulmasının daha amaçlandığını söyledi.

Welayet News - Gazetecilere konuşan Kuralenko, Golan Tepeleri'ndeki gayri askeri bölge üzerinde Bravo hattı önünde 4 askeri polis gözlem noktasının kurulduğunu belirtti. Kuralenko "Şimdilik 4 gözlem noktası var, yakın zamanda 2 tane daha kuracağız. Son olarak da gerekli olması halinde sayısı 8'e çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Kuralenko, BM barış gücüne, tüm gözlem noktalarında BM bayrağı olması ve gayri askeri bölgede BM barış güçlerinin tam kapsamlı şekilde çalışması için her türlü yardımı yaptıklarını da vurguladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı ana Harekât Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, daha önce İranlı güçlerin civarından çekildiği, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne olası provokasyonların önlenmesi için Rus askeri polisinin görev yapacağı 8 gözlem noktası konuşlandırılacağını bildirmişti.

 



Yeni yorum ekle