BAE: Yemen'de Husilerin Zaferine İzin Vermeyeceğiz

Sa, 14/08/2018 - 15:05

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı İran'a karşı yeni düşmanca tavırlarıyla şöyle iddiada bulundu: Yemen'de Husilerin üstünlüğü vasıtasıyla stratejik üstünlüğün İran'a geçmesine izin vermeyeceğiz.

Welayet News - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, Yemen'de Husilerin muzaffer olmasına izin vermeyeceğiz. Husiler doğrudan İran'a bağlı değillerdir.

Karkaş iddasına şöyle devam etti: Bölgede ki stratejik gelişmelerin Husi güçlerinin üstünlüğü aracılığıyla İran'ın lehine olmasına izin vermeyeceğiz. Husi milisleri İran'ın Hürmüz Boğazını kapatma tehdinine dayanarak Suudi petrol gemilerini hedef aldılar.

Bildergebnis für enver karkaş

Karkaş, Husilerin Yemen'de siyasal sorunların çözümünde engel olduğunu ve yeni siyasal sürecin Husiler için öğretici bir nitelik taşıdığını belirtti.

Suudilerle birlikte Yemen'de ki kadın ve çocuk cinayetlerinin, açlığın, hastalıkların, yıkımların ortağı olan Karkaş, Suudi koalisyonun insanı durumlara ayrı bir özen gösterdiğini ve savaş yükünü azaltmaya çabaladığını söyledi.

 



Yeni yorum ekle