Yemen'de İşlenen Cinayetlerin Sorumlusu Amerikadır

Sa, 14/08/2018 - 11:59

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali El Husi, Yemenli çocukların cenaze törenine katıldı.

Welayet News - Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali El Husi cenaze namazının ardından Dahyan da yaptığı açıklamada, öğrencileri hedef alan saldırının Amerika'nın ve müttefiki Suudi Arabistan'ın cinayeti olduğunu söyleyerek; biz, bu saldırıdan ve Yemen halkının aleyhine olan diğer bütün saldırılardan Amerika'yı sorumlu tutuyoruz. Bu cinayet, saldırganların hiçbir kanuna saygı duymayan terörist ve cinayetkarlar olduğunu gösterdi.

El Husi konuşmasının devamında: "Amerika Dışişleri Başkanlığı bu saldırıya izin vermeseydi Suudi Arabistan ve Suudi koalisyonun operasyon odalarında bulunan Amerikalı subaylar bu cinayeti işlemeyeceklerdi. Dahyan'daki çocuklara yönelik çirkin saldırı Amerika'nın Japonya ve diğer ülkelerdeki saldırılarının bir tekrarıdır." dedi.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı, kendilerine karşı yapılan saldırılara karşı; kara, hava ve deniz kuvvetlerinin operasyonlarına devam edeceğini yineleyerek düşmanlarımız için korkutucu hayaletler olan füzelerimize selam olsun dedi.

 



Yeni yorum ekle