Çin: İran'a yönelik ABD yaptırımlarını tanımıyoruz

Ct, 11/08/2018 - 08:48

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Lu Kang, dün yaptığı açıklamada, Amerika'nın İran aleyhindeki yaptırımlarını tanımadıklarını tekrarladı.

Welayet News - Çinli yetkili dün yaptığı açıklamada, Pekin'in Amerika'nın İran aleyhinde tek yanlı yaptırım kararlarını tanımadığını tekrarlarken Çin daha önce de bu şekilde açıklama yapmış ve Amerika'nın BM Güvenlik Konseyi kararlarını çiğneyerek yaptırım kararı almasının kabul edilmeyeceğini bildirmişti.

Bu arada Avrupa Birliği, Rusya, Türkiye ve diğer bir çok ülke de, Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımlarına karşı olduklarını ve bu yaptırım kararına uymayacaklarını açıkladılar.

Bilindiği gibi  Amerikan başkanı Donald Trump, 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran'a karşı 3 ve 6 aylık yaptırımlara başlanacağını duyurmuş ve bu yaptırımların ilk aşaması da geçen salı günü başlamıştır.

Amerikan başkanı Trump, İran'a karşı yaptırımı çiğneyecek ülkelere de ABD tarafından yaptırım uygulanacağını ve bunun bedelini ağır ödeyecekleri yönünde tehditte bulunurken ABD buna rağmen dünyada tek başına kalmış gözüküyor.



Yeni yorum ekle