Yemen'deki Son Cinayetin Sorumlusu ABD ve İngiltere'dir

Cu, 10/08/2018 - 12:42

Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi başkanı Muhammed Ali el'Husi, yayınladığı bildiride, Arabistan'ın liderliğindeki mütecavizlerin Yemen'e saldırıları ve cinayetlerinin asıl sorumlularının ABD ve İngiltere olduğunu söyledi.

Welayet News - Muhammed Ali el'Husi yayınladığı bildiride, ''Saide'de Suudi rejimi liderliğindeki koalisyon güçlerinin işledikleri son cinayetin sorumluları olarak bu koalisyona destek veren Amerika ve İngiltere'yi biliyoruz. Zira mütecavizler o ülkelerin silahlarını kullandılar' dedi.

Muhammed Ali el'Husi, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'nde, Yemen halkına karşı suçların soruşturulması için 'gerçeklerin ortaya çıkması komisyonunun kurulmasına ABD ve İngiltere'nin karşı çıktığını' bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'nin sözkonusu cinayet karşısında sessiz kalmasını kınayan el'Husi,  bu sessizliğin zillet olduğunu bildirdi.

Yemen'in kuzeyindeki Saide ilinde çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda çoğu çocuk 50 kişinin öldüğü, 77 kişinin yaralandığı bildirildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, saldırının 'meşru bir askeri eylem' olduğunu savundu.

Suudi Arabistan-ABD uçakları tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırıda, hayatını kaybedenler arasında öğretmenlerin de olduğu aktarıldı.

Haberde ayrıca, otobüsün, Dahyan'daki bir çarşının ortasında hedef alınmasının ölü sayınının artmasına neden olduğu kaydedildi.

 



Yeni yorum ekle