Hamas: Siyonist Rejim Ordusu Erozyon Safhasındadır

Pt, 10/06/2024 - 12:13

Hamas'ın üst düzey liderlerinden Usame Hamdan, direnişin savaş alanındaki gücünü ve kararlılığını vurgulayarak, Siyonist rejim ordusunun erozyon safhasında olduğunu belirtti ve “Eğer Amerika ateşkes konusunda ciddiyse işgalcilere askeri desteği durdurması gerekiyor” dedi.

Welayet News  - Usama Hamdan Gazze savaşı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci rejim kabinesinin tüm küstahlığına rağmen gerçek şu ki Siyonist rejim ordusu yorgun, savaşa devam edemiyor ve erozyon aşamasındadır.

Hamas'ı coğrafi olarak kuşatabileceklerini düşünenler yanılgı içindedir. Filistin direnişi hâlâ kararlılık gücüne sahiptir ve direnişin kararlı olma gücü Siyonistlerin işgal gücünden daha fazladır.

Önümüzdeki günlerde direnişin gücü ve kapasitesi ispatlanacaktır.’

Hamdan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in yine işgal altındaki Filistin’i ziyaret etmesine değindi ve bu konuda şunları söyledi: ‘ABD dışişleri bakanı gelip işgal altındaki topraklardaki varlığının üzerimizde baskı oluşturacağını sanıyorsa yanılgı içindedir.

Hamas'ın asıl endişesi işgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurmaktır. Eğer Amerika ateşkes iddiasında ciddiyse işgalci rejime verdiği askeri desteği durdurmalı veya en azından azaltmalıdır.’

ABD Başkanı Joe Biden, geçen hafta Gazze'de ateşkes için muğlak bir plan sunmuş ve bunun İsrail'in teklifi olduğunu iddia etmiş, ancak Siyonistlerin kendisi de bu plana olumsuz tepki vermişti.

Bu bağlamda dün Hamas hareketinin siyasi bürosunun üst düzey üyelerinden Gazi Hamad, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin yayınlanan haberlere ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Şu ana kadar ateşkes sağlanması konusunda Siyonist rejimin net ve kesin bir tavrını göremedik ve kalıcı ateşkes ve işgalcilerin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi konusunda bir konuşma olması halinde müzakerelere geri döneceğimizi arabuluculara bildirdik.

Geçtiğimiz Çarşamba, Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye, bir açıklama yayınladı ve bu belgede, direnişin ve Filistin halkının tüm temel taleplerine bağlı kalınmasını içeren herhangi bir ateşkes anlaşmasının ana hatlarını çizdi. Bu, kapsamlı ve kalıcı ateşkes, işgalcilerin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, Gazze'nin yeniden inşası sürecinin başlatılması ve yardımların ulaşması ve ardından esir değişimi konusunda anlaşmaya varılması anlamına geliyor. Bu da ateşkesin kalıcı olması ve işgalcilerin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi halinde esirlerin serbest bırakılacağı anlamına gelmektedir.’



Yeni yorum ekle