Atvan: Mısır Gazze Halkını Desteklemek İçin Harekete Geçmelidir

Çar, 29/05/2024 - 15:37

Arap Dünyasının önde gelen analistlerinden Abdel Bari Atvan şunları söyledi: ‘Kahire, Gazze Şeridi sakinlerine destek olmak, İsrail güçlerini cezalandırmak ve şehit Mısırlı askerin kanının intikamını almak için harekete geçmeli ve anında tepki göstermelidir.’

Welayet News  - Abdel Bari Atvan, Rey el-Yevm Gazetesinde kaleme aldığı makalesine Mısır sınırında ve işgal altındaki bölgelerde yaşanan son çatışmalara ve Mısırlı bir askerin Siyonist güçler tarafından öldürülmesine değindi ve şunları yazdı: ‘22 yaşındaki Mısırlı asker Abdullah Ramazan'ın Refah kapısında şehit olmasının ardından Kahire eşi benzeri görülmemiş bir öfke içinde. Binlerce kişinin katıldığı şehidin cenaze töreninde de Siyonistlere karşı öfke ve nefretle dolu bu atmosfer görülüyor.

Cenaze törenine katılanlar, Gazze direnişini destekleyen “Allah Ekber” ve “La İlahe İllallah” “Şehit Habibullah” sloganları attı. Bunlar bize Ekim Savaşı'ndaki cesareti, Mısırlıların kararlılığını ve ondan önce de Süveyş Kanalı Savaşı'nı hatırlatan sloganlardır.

Mısır'daki resmi çevrelerin konuya ilişkin tepkisine ve bu Mısırlı askerin işgalciler tarafından şehit edilmesi konusunda sağlam ve güçlü bir tutumun olmamasına değinen Abdel Bari Atvan, şunları yazdı: 

‘Bu ülkenin ordusunun sözcüsü olayın soruşturulmasından bahsediyor, oysa soruşturmaya gerek yok ve gerçekler ortada. İsrail güçlerinin cezalandırılması, bu şehidin ve diğer şehitlerin kanlarının intikamının alınması için acil müdahalede bulunulması gerekiyor.

Pasif bir tepki, suçluların suçlarını sürdürmelerine, Mısır topraklarını işgal etmelerine ve imzalanan anlaşmaları ihlal etmelerine yol açacaktır. İsrail düşmanına karşı cesurca direnen, 120 binden fazla şehit ve yaralı veren Gazze, Mısır'ın ulusal güvenliğinin ilk savunma hattıdır ve yalnız bırakılmamalıdır.

Şehit Ramazan, şehit Muhammed Hater ve şehit Muhammed Salah'ın yolundan gitti. Bu şehitler de Siyonist askerlerin provokatif eylemlerine ve katliamlarına tahammül edemediler ve Siyonistlerin eylemlerine uygun bir şekilde karşılık verdiler.

Siyonist düşman sadece güç dilinden anlıyor ve Mısır'ın siyasi ve askeri liderleri onunla bu dilde konuşmalıdır. En ufak bir tepki, dört milyondan fazla İsraillinin geldikleri Avrupa'da güvenli bir yer bulmak için sığınaklara gitmesine ya da Ben Gurion Havalimanı'na gitmesine neden olacaktır.

Mısırlı liderlerin neyi beklediğini bilmiyorum. Küçük bir yüzölçümüne sahip, ormanları ve dağları olmayan Gazze, yenilmez orduyu yenip sekiz aydan fazla direnmeyi başarabildiyse, birçok tank, buldozer ve personel taşıyıcıyı yok edebildiyse, ordusu zaferlerle dolu bir geçmişe sahip olan Mısır neden korkuyor?’

Mısır ordusu Pazartesi günü, Refah sınırında Siyonist güçlerle çıkan çatışmada güvenlik güçlerinden birinin öldüğünü açıkladı.

Refah geçişinde Mısırlı askerler ile Siyonist askerler arasında çapraz ateş açılması ve bir Mısırlı askerin öldürülmesi olayının ardından işgalci rejim ordusu, bu çatışmayı başlatan tarafın karşı taraf olduğunu iddia etti.

alinti yazilar: 


Yeni yorum ekle