Ensarullah: Refah soykırımından Amerika sorumludur

Pt, 27/05/2024 - 14:59

Yemen direniş hareketi Ensarullah'ın siyasi bürosu, Siyonist rejimin Refah'ta tehcire zorlanan Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliamı kınadı ve katliamdan tamamen ABD'yi sorumlu tuttu.

Welayet News  - Ensarullah Siyasi Bürosu yaptığı açıklamayla Siyonist rejimin Refah'ın kuzeybatısında, bölgeye tehcire zorlanarak getirilen Filistinlilere yönelik korkunç katliamını şiddetle kınadı.

Açıklamada, "Siyonistlerin Gazze'de yerinden edilenlere yönelik katliamı, düşman İsrail'in vahşet, suç ve gaddarlık düzeyini yansıtıyor," ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 'düşman varlığın ana destekçisi olması nedeniyle Refah katliamı ve diğer katliamlardan tamamen ABD'nin sorumlu olduğu' vurgulandı.

Ensarullah, ayrıca Filistinli sivillere yönelik saldırıların düşmanın başarısızlığını bir kez daha kanıtladığını ve Siyonist varlığın uluslararası yasaları umursamadığını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararlarını dikkate almadığını tüm dünyaya gösterdiğin belirtti.

Açıklamada Ensarullah, uluslararası toplumu Siyonist düşmana güçlerini Refah sınır kapısından çekmesi, sınır kapısını açması ve yardım girişine izin vermesi için baskı yapmaya çağırdı. (YDH)



Yeni yorum ekle