Ürdün Veliaht Prensi: İran ve Ürdün Görüşmeleri Devam Ediyor

Pt, 27/05/2024 - 11:31

Ürdün Veliaht Prensi, Seyyid İbrahim Reisi ve arkadaşlarının şehadeti nedeniyle taziyelerini ileterek, İran ile Ürdün arasında tüm konulara ilişkin görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Welayet News  - Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin 2. Abdullah, yaptığı açıklamalarda İran'ın son dönemde bazı Arap ülkeleriyle ilişkilerinin genişlemesinde yaşanan gelişmeler hakkında şunları söyledi: ‘Öncelikle İran Cumhurbaşkanı ve tüm arkadaşlarının vefatı nedeniyle İran halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Biz Ürdün olarak her zaman bölgedeki gerilimin düşmesini istiyoruz. Biz ve tüm Arap ülkeleri İran'la iyi komşuluk ve birbirimizin işlerine karışmama ilkesine dayanan iyi ilişkiler istiyoruz.

Birbirimizle sağlıklı ilişkiler kurmalı ve gerginliklerin nedenlerini ortadan kaldırmalıyız. İran ve Ürdün görüşmeleri her konuda devam ediyor ve umarım bu görüşmeler sonuç verir. Bana göre öncelik Ürdün'ün bölgesel bir savaş alanına dönüşmemesidir. Önceliğimiz güvenliğimizi, egemenliğimizi ve ekonomimizi savunmaktır. Bölgemiz zaten gerilim dolu ve daha fazla gerilime ihtiyaç yok.’



Yeni yorum ekle