İmam Hamanei'den Görevine Yeni Başlayan "12. Meclis" Mesajı

Pt, 27/05/2024 - 10:48

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, 12. meclisin görevine başlamasıyla nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

Welayet News  - İmam Hamanei'nin mesajı şöyledir:"

"İslami Şura Meclisi'nin 12. döneminin de her zaman olduğu gibi belirlenen tarihte ve gecikmeden başladığı bu günde aziz ve hekim Allah'ın önünde tevazu ile eğiliyor ve Allah'ın İran milletine büyük bir hediyesi olan dini demokrasinin devamlılığına ve gücüne şükranlarımı sunuyorum.

Her yeni meclis, ülkenin aydınlık ufkunda yeni bir parlaklık yaratabilir, milletin umut ve motivasyonunu artırabilir. Yeni seçilen milletvekillerinin deneyimli milletvekilleriyle birleşmesi, meclisin anayasadaki yetkilerini kullanarak ve ülkenin temel direkleri arasındaki ağır sorumluluğuna bağlı kalarak, çağdaşlık ve yenilikçiliği olgunluk ve ciddiyetle birleştirebileceği mesajını vermekte ve yasama ve denetimi kaos, düzensizlik, durgunluk ve durağanlıktan uzak tutmaktadır.

Kuşkusuz diğer güçlerle disiplinli ve samimi etkileşimin yanı sıra yasama organı içindeki doğru ve sabırlı kolektif davranış, dengeli bir meclisin tüm özelliklerinin elde edilmesine yardımcı olacak ve milletvekillerinin iyilikle anılmasının kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Her zaman vurguladığım husus, meclisin ülke kamusal ortamında rahatlatıcı, umut verici, motive edici, dayanışma ve kardeşliğe davet edici olması gerektiğidir. Bizzat mecliste, yararsız medya yarışmaları ve zararlı siyasi tartışmalar, sorumluluk döneminin zamanını ve kısa ömrünü işgal etmemelidir; aksi takdirde milletvekillerinin bu yüksek konumdaki varlığının değerli kapasitesi kaybolacak ve bu büyük bir kayıptır.

Bir diğer husus ise milletvekilliği yemini ile ilgilidir. Bu yemin bir gösteri ya da tören değil, dünya ve ahirette hesabı sorulacak hakiki ve sorumluluk getiren bir yemindir. Saygıdeğer milletvekilleri, tüm görevleri süresi boyunca bu şeriat yeminini gözlerinin önünde tutmalı ve buna uymayı, performanslarının değerlendirilmesinde bir kriter olarak görmelidir.

Bir sonraki husus ahlaki yükümlülüklerle ilgilidir. Ahlaki erdemlerin önemli bir yer tuttuğu İslami yaşam tarzı, siyasi mücadeleler ve meşru rekabetler alanında daha da önem kazanmaktadır. İşte burada takvanın ve affediciliğin, adaletin, dürüstlüğün, sorumluluğun ve özverili çalışmanın asıl değeri anlaşılmaktadır. Helikopter kazasında şehit düşenlerin – şimdi tüm ülke onların yasını tutuyor- özelliklerinden biri de ahlaki erdemlere uymaktı. Bu alanda kişisel bakım ciddiye alınmalıdır.

Son husus ise meclisin her üyesinin tüm İran milletinin milletvekili olduğu gerçeğini hatırlamaktır. Bu konu, milletvekilinin asıl görevinin ulusal nefaatleri sağlamak olduğu anlamına gelir. Seçim bölgesinin sorunlarının takibi ülke sorunlarına makro bakış çerçevesinde yapılmalı ve imar planlarını aşırı bir şekilde ve inşaat bütçesinin kapasitesinin ötesinde onaylamaktan kaçınılmalıdır.

Değerli kardeşlerim! İnsanlara hizmet etme niyetiyle çalışmak, sevabı Allah'tan olan salih ve güzel bir ameldir ve bunun mükâfatını, hem dünyada hem de ahirette, şakir ve alim olan Allah verecektir. İnsanların gönüllerini ve kayıtsız şartsız şükranlarını kazanmak, dünyadaki ilahi ödüllerden biridir ve milyonlarca kişinin merhum cumhurbaşkanı ve onun beraberindeki aziz kişilerin cenaze törenine katılması bu ilahi ödülün bir örneğidir. Farklı şehirlerdeki vefalı ve uyanık insanların bu pak naaşlara çiçekler yağdırıp gözyaşları dökmesi ülkenin yeni nesli için 80'lı yılların şehitlerinin anısını canlandırdı ve binlerce yalana, iftiraya ve söylentiye pratikte cevap verdi. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerlerine olsun!

Son olarak 11. dönemin değerli milletvekillerine, özellikle çalışkan başkanına ve aktif yönetim kuruluna teşekkür etmeyi gerekli görüyorum.

Allah'ın selamı ve rahmet üzerinize olsun

Seyyid Ali Hamanei

26 Mayıs 2024"/mehr



Yeni yorum ekle