Yemen Büyükelçisi: Emir Abdullahiyan Cihadi Diplomasi Okulunun Bir Örneğiydi

Pa, 26/05/2024 - 11:28

Yemen Büyükelçisi İbrahim Muhammed el-Deylemi, Tahran'daki İran Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Uluslararası Araştırmalar Ofisi'nde düzenlenen Şehit Hüseyin Emir Abdullahiyan anma töreninde yaptığı konuşmada, Emir Abdullahiyan'ın cihadi diplomasi okulunun bir örneği olduğunu söyledi.

Welayet News  - El-Deylemi, "Şehit Emir Abdullahiyan, bir mücahit olarak diplomasi alanında çalıştı. Şahsen ben değerli bir dostumu ve öğretmenimi kaybettim ama İran'ın bu cihad yolunun bu şekilde devam edeceğinden eminim." dedi.

Yemen Büyükelçisi, "Şehit Emir Abdullahiyan'ın küfür cephesine karşı mücadele eden şehitlerin başında yer aldığına tanıklık ediyorum. Kendisi İran dışişleri bakanı olduğu günden itibaren, sadece İran'ın dışişleri bakanı değil, aynı zamanda uluslararası toplumda diğer İslam ülkelerinin büyükelçisi olarak da küfre karşı mücadele etti." diye ekledi.

Yemen Büyükelçisi, "Kendisi diplomasi alanında cesur bir diplomatdı ve bu sadece Şehit Emir Abdullahiyan'ın özelliği değildi, aynı zamanda diğer İranlı diplomatların da özelliği ve niteliğiydi. Şehit bakanlığa atandığında, bazıları onun bu zor şartlarda dış politikayı yürütebileceğinden şüphe duydu. Ancak ben en başından beri bunun olacağından emindim ve onun yetenekli bir kişi olduğuna inanıyordum." şeklinde konuştu.

El-Deylemi, Şehit Emir Abdullahiyan'ın edebi ve alçakgönüllülüğüyle benzersiz olduğunu belirterek, "Şehit Süleymani'nin özellikle bölge ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi konusunda politikalarını ilerletmesinde yardımcı oldu. Sayın Reisi, Şehit Emir Abdullahiyan ile birlikte, Siyonist rejimin Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme treninin meşru olmayan hedefine ulaşmasına izin vermedi." dedi.

Yemen Büyükelçisi, "Bugün Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme treninde olanlar, iki büyük şehidin yokluğundan mutluluk duyuyorlar. Ancak, İran'ın dışişler siyasetinin Siyonist rejimin bazı Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesini engelleyebileceğine olan inancım tamdır." diye ekledi.



Yeni yorum ekle