Kassam Tugayları Çok Sayıda İsrail Askerlerini Esir Aldı

Pa, 26/05/2024 - 11:12

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, çok sayıda askerden oluşan İsrail birliğini pusuya düşürerek esir aldıklarını açıkladı.

Welayet News  - Siyonist İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliamı hız kesmeden devam ederken Hamas'ın askeri kanadı İzzedin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde çok sayıda İsrail askerini esir aldıklarını duyurdu.

7 Ekim'den bu yana ilk kez geç saatlerde açıklama yapan Ebu Ubeyde, Kassam mücahitlerinin, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye'de çok sayıda işgalci askerin bulunduğu İsrail askeri birliğini pusuya düşürüp tünellere çektiğini ve sağ olarak esir aldığını söyledi. Ubeyde, "Mücahitlerimiz Cibaliye'de öğleden sonra bir grup İsrail askerini tünellere çekti ve esir aldı." dedi.

Ebu Ubeyde açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Düşman rejimi başarısızlıktan başarısızlığa koşuyor ve bunun en son örneği, düşman kuvvetlerinin Cebeliye ve Refah'ta yaptıklarıdır.

Düşman rejimi kör ve saçma intikam ve yıkım politikasını sürdürüyor. 

Mücahitlerimiz Refah ve Beyt Hanun'da iki haftadır onlarca operasyon gerçekleştirdi. 

İsrail ordusu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Askerlerimizin esir alındığından haberimiz yok, doğru olmayabilir." dedi.

Kassam Tugayları ise esir alınan bir askerin görüntüsünü yayınlayarak Siyonist İsrail ordusunu yalanladı.

Öte yandan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin gece geç saatlerde yaptığı açıklaması başta Filistin olmak üzere İslam aleminde büyük coşkuyla karşılandı. Filistin'de Ebu Ubeyde'nin açıklamaları canlı takip eden Gazzeliler, müjdeli haberi duyduklarında tekbir getirerek büyük sevinç yaşadı.



Yeni yorum ekle