Hamas: İşgalcilerin Gazze'den Çekilmesi ve Savaşın Durdurulması Temel Önceliktir

Pa, 26/05/2024 - 11:10

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, düşmana güvenmediğini belirterek, işgalcilerin Gazze'den çekilmesinin ve savaşın durdurulmasının temel öncelik olduğunu söyledi.

Welayet News  - Filistin Enformasyon Merkezi'ne dayandırdığı haberine göre, Hamas hareketinin liderlerinden Osame Hamdan, arabulucular tarafından müzakerelerin yeniden başlaması konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini vurguladı.
Bugünkü yeni müzakerelere ilişkin konuşmaların ciddi olmadığını da sözlerine ekledi.
Hamdan, Siyonist rejimin Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarından kaçmaya çalıştığına da inandığımızı belirtti.
Yeni bir müzakereye ihtiyacımız olmadığını ve Hamas hareketinin arabulucuların önerdiği plana yanıtını sunduğunu söyledi.
Usame Hamdan, sorunun Siyonist rejimin yeni düşünce ve fikirlerle anlaşması konusunda ne gibi garantiler verilebileceği meselesi olduğunu söyledi.
Hamdan, ciddi bir garantinin olmaması halinde bunun işgalci rejime savaşı sürdürmesi için daha fazla zaman verilmesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
Bu Hamas lideri, bir teklif yapıldığını ve bizim bunu kabul ettiğimizi ancak "İsrail"in buna karşı çıktığını ve bu rejimin müzakerelere başlamak için yeni teklifleri kabul edeceğinin garantisinin olmadığını vurguladı.
Osame Hamdan, Siyonist rejimin sürekli ateşkese hazır olduğundan bahsetmenin yeterli olmadığını, bu rejimin derhal Gazze Şeridi'nden çekilerek savaşı durdurması gerektiğini ifade etti.
Hamdan, şu anki önceliğin Uluslararası Adalet Divanı'nın kararının uygulanması olduğunu ve Biden'ın Siyonist rejimi bu karara uymaya zorlamaya hazır olduğunu beyan etmesi gerektiğini söyledi.
Siyonist düşmanın hiçbir teklifine veya planına güvenilemeyeceğini, arabulucuların son teklifini kabul ettikten sonra neden başka bir planı kabul etmemiz gerektiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle