AB Yetkilisi: Lahey Mahkemesinin İsrail Aleyhindeki Kararı Bağlayıcı

Ct, 25/05/2024 - 09:24

Bir Avrupa Birliği yetkilisi, Uluslararası Adalet Divanı'nın Siyonist Rejim İsrail'in Refah'taki askeri operasyonlarını durdurma kararının bağlayıcı ve zorunlu olduğunu söyledi.

Welayet News  - Avrupa Birliği'nin kriz yönetimi komiseri Janez Lenarcic, Cuma günü uluslararası adalet divanının Siyonist Rejim İsrail'in Refah'taki operasyonlarını durdurma kararını zorunlu ve bağlayıcı olarak değerlendirdi.

Tesnim’de yer alan habere göre, Lenarcic, X'teki hesabında şunları yazdı: 'Uluslararası adalet divanının Refah'taki askeri operasyonları durdurma ve insani ve temel hizmetler için Refah geçişini açma kararını takip ettim.'

Lenarcic sözlerine şunları da ekledi: "Adalet divanının kararları taraflar için bağlayıcıdır ve onlara uymaları gerekir. Umuyorum ki bunlar tamamen ve derhal uygulanır."

Daha önce, Avrupa Birliği'nin dış politika sorumlusu Josep Borrell, uluslararası adalet divanının İsrail'e karşı verdiği karara tepki olarak, bu birliğin uluslararası kurumlara destek verme taahhüdü ile İsrail'i destekleme arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Uluslararası adalet divanı, Güney Afrika'nın Gazze'ye yönelik saldırıları durdurma talebine ilişkin  Cuma günü bir karar verdi ve İsrail'in Refah'a yönelik askeri saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı. Bu mahkeme, 13 üye lehte, 2 üye aleyhte olmak üzere oy çokluğuyla, Siyonist rejimin Refah'a yönelik askeri saldırısını durdurma emri verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle