İsrail Gazetesi: Hizbullah Saldırıları Sonucunda 105 Asker Öldü veya Yaralandı

Cu, 24/05/2024 - 16:33

İsrail gazetesi Maariv, Hizbullah saldırılarının başlamasından bu yana 21 askerin öldüğünü ve 84 askerin de yaralandığını iddia etti.

Welayet News - Maariv gazetesinin haberine göre, Hizbullah Lübnan'dan İsrail mevzilerine 4.200'den fazla füze, 800 tanksavar füzesi ve 450'den fazla İHA fırlattı.

Gazete, İsrail askeri kaynaklarına dayanarak, saldırılarda 21 İsrail askerinin öldüğünü ve 84 askerin de yaralandığını yazdı. Ancak bu rakamların siyasi ve güvenlik kaygılarıyla ilişkilendirildiği ve çok güvenilir olmadığı belirtildi. İsrail ordusu yetkilileri ise şimdiye kadar bu kadar çok kayıp verdiklerini kabul etmemişti.

Habere göre, Hizbullah saldırılarında ayrıca 800'den fazla ev ve bina yıkıldı. İsrail'in işgal ettiği kuzeydeki çoğu yerleşim yerinin boşaltıldığı ve İsrail askerlerinin Siyonist sivillerin evlerini karargah olarak kullandığı belirtildi.

Hizbullah Hareketi bugün (Cuma) erken saatlerde işgal edilmiş bölgelerin kuzeyinde işgalci İsrail askerlerinin bulunduğu 5 ayrı yere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, işgalci İsrail askerlerinin kullandığı üç binayı "Ayun Menachim" yerleşim yerinde başarıyla hedef aldığını açıkladı. Hizbullah ayrıca "El-Matla" yerleşim yerindeki İsrail askeri mevzisini uygun silahlarla vurdu. Hizbullah üçüncü bildirisinde ise Siyonist yerleşim yeri "Yaron" yakınlarındaki bir İsrail askeri birliğine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Ancak Hizbullah'ın 230 gündür Kuzey İsrail'e düzenlediği saldırılardaki stratejik başarısı, işgalci askerlerden can kaybı almak değil, işgal edilmiş kuzey bölgesini neredeyse tamamen boşaltmak ve on binlerce yerleşimciyi yerinden etmek oldu. Öyle ki, İsrail gazetesi Israel Hayom çarşamba günü bu konuda şunları yazdı: "Hizbullah, Arapların İsraillileri "kendi topraklarından" çıkarma hayalini gerçekleştirdi ve onları "İsrail topraklarında" yerinden etti; (kuzeyde) yerinden edilenlerin sayısı 100 bine ulaştı."



Yeni yorum ekle