Ensarullah Lideri: İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Arkadaşlarının Şehadetinin Acısını Paylaşıyoruz

Cu, 24/05/2024 - 07:49

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Hüseyin Bedreddin el-Husi, dün (Perşembe günü) yaptığı konuşmada, Ayetullah Reisi ve beraberindekilerin şehadetinden dolayı taziyelerini ileterek, "Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve arkadaşlarının şehadetinin acısını paylaşıyoruz." dedi.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi lideri Hüseyin Bedreddin el-Husi konuşmasında, ABD'nin desteğiyle Gazze'de Siyonist rejimin işlediği savaş suçlarına değinerek, ABD Başkanı Joe Biden'ın Siyonist rejimin Gazze'deki eylemlerinin soykırım olmadığı yönündeki garip iddiasını şiddetle eleştirdi.

Ensarullah Hareketi lideri, "Biden'a göre Filistinlilerin yollarda katledilmesi, topluluklarının hedef alınması ve yüzlerce insanın aç bırakılması soykırım değil. Sağlık sisteminin tahrip edilmesi, ilaç girişinin engellenmesi, hastaların öldürülmesi ve birçoğunun diri diri gömülmesi, engellilerin ezilmesi Biden'a göre katliam değil. Yüzlerce insanın evlerinden edilmesi, sığınaklarda takip edilip öldürülmesi, fırın ve su kuyularının hedef alınması Biden'a göre suç değil." dedi.

"ABD Suç Ustasıdır"

El-Husi, "Joe Biden'ın Gazze'de olanları soykırım olarak görmemesine şaşırmamak gerekir, çünkü Washington suç ustasıdır ve bu konuda karanlık bir geçmişi vardır. Düşman Siyonist rejiminin işlediği korkunç suçlar karşısında sessiz kalmak, insanlığa karşı işlenmiş çok büyük bir ihanettir." açıklamasında bulundu.

Ensarullah Hareketi lideri, ABD'nin Gazze'de insani yardım gönderme iddiasıyla geçici bir deniz iskelesi kurma girişimine ilişkin olarak, "ABD'nin Gazze Şeridi'ndeki yüzen limanı bir askeri üstür. Washington zırhlı ekipmanlar ve hava savunma sistemlerini bölgeye getirdiğinde rezil oldu. ABD, Gazze Şeridi'ni, Amerikan askerlerinin denetlediği deniz yoluyla girişi olan bir hapishaneye dönüştürmek istiyor." dedi.

"Avrupalıların Filistin'in Bağımsızlığını Tanıma Girişimi Önemli Bir Siyasi Adımdır"

El-Husi ayrıca, İrlanda, Norveç ve İspanya'nın Filistin'in bağımsızlığını tanıma girişimine ilişkin olarak şunları söyledi: "Üç Avrupa ülkesinin Filistin devletini tanıma yönündeki açıklaması, eksik bir yaklaşım olmasına rağmen önemli bir siyasi adımdır. Diğer ülkelerin de Filistin devletini tanıma yönündeki çaba ve girişimlerinin devam etmesini umuyoruz. Diğer Avrupa ülkeleri de Filistin devletini tanıma yönünde hareket ederse, bu İsrail'e siyasi baskı uygulayacaktır."

Ensarullah Hareketi lideri, "Kedilerin ve diğer hayvanların haklarından bahseden Batı, (İsrail'in) insanlığa karşı işlediği soykırım suçlarına ortaklığıyla rezil oldu." dedi.

El-Husi, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının mağdurla zalimi eşitlediği açıklaması kesinlikle adaletsizdir." diye de belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, "Hala düşmanla ilişkilerini tamamen kesmemiş olan bazı Arap ülkelerinin ve Müslümanların üzerinde önemli bir sorumluluk olduğunu" ifade etti.

"Yemen'i Desteklemede İran Gibi Güçlü ve Açık Bir Yaklaşım Yoktu"

El-Husi, "İran, sabit ve ilkeli bir yaklaşım çerçevesinde Arap ve İslam dünyası içinde Filistin'in yanında özel bir şekilde durdu." dedi.

El-Husi, "İran, İslam ümmetinin ve mazlum milletlerin, özellikle de Yemen halkının zulmüne karşı çıktı ve Yemen'i desteklemek için İran gibi güçlü, açık ve net bir resmi yaklaşım olmadı." diye belirtti.

Seyyid el-Husi, konuşmasının sonunda Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Gazze'ye destek amacıyla İsrail gemilerine yönelik deniz operasyonlarına devam ettiğini belirterek, "Bu hafta Kızıldeniz ve Arap Denizi, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda 15 füze ve insansız hava aracıyla sekiz operasyon gerçekleştirdik." dedi.



Yeni yorum ekle