Filistin Direniş Grupları Liderleri Ali Bakıri ile Görüştü

Cu, 24/05/2024 - 07:24

Filistin direniş grupları liderleri, İran Dışişleri Bakanlığı vekili Ali Bakıri ile görüşerek başsağlığı ve dayanışma dileklerini ilettiler.

Welayet News  - Filistin direniş gruplarının liderleri; Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher, Tahran'da düzenlenen merhum Cumhurbaşkanı Ayetullah Dr. Reisi ve merhum İran Dışişleri Bakanı Dr. Emir Abdullahiyan'ın uluslararası anma törenine katılmak üzere Tahran'ı ziyaret ettiler. Liderler, Filistin halkının ve direniş gruplarının rehberliğe, hükümet ve İran halkıyla dayanışma mesajlarını ilettiler.

Görüşmede Filistin direniş liderleri, Dr. Emir Abdullahiyan'ın anısına saygı duruşunda bulunarak, bölgesel ve uluslararası platformlarda Filistin halkının haklarını savunma konusundaki çabalarını ve gayretini takdir ettiler. Ayrıca, merhum İran Dışişleri Bakanı'nın Arap ve İslam ülkeleriyle köprü kurma ve güçlendirme çabalarını da değerli bulduklarını belirttiler.

Ali Bakıri ise direniş gruplarının dayanışma ve başsağlığı dileklerini dile getirmelerinden dolayı teşekkür ederek, Filistin halkının İsrail rejimine karşı gösterdiği cesur direnişi övdü.

İran Dışişleri Bakanlığı vekili, İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasını yönlendiren stratejik akla işaret ederek, "Direniş bir slogan veya taktik değil, gerçek unsurlara dayanan bir idealdir. Bu nedenle, son yedi buçuk ayda en gelişmiş ölümcül silahlarla donanmış işgalcilerin mazlum ve güçlü Gazze halkıyla karşı karşıya geldiği çatışmada, Siyonistlerin zulmüne rağmen izzet, bağımsızlık ve güç bayrağını dalgalandıran Filistin halkıdır." dedi.

Ali Bakıri, "Direnişin etkinliği, Siyonistleri sadece savaş sahasında değil, siyasi, yasal ve uluslararası kamuoyu alanlarında da benzeri görülmemiş bir yenilgiye uğratmasıyla kanıtlanmıştır. Hatta Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası alanda siyasi, yasal ve kamuoyu gücünü meşru olmayan bir şekilde kullanması bile Siyonistler için bir kurtuluş yolu sağlayamamıştır." dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı vekili, İran İslam Cumhuriyeti'nin zulüm gören Filistin halkını ve Siyonist işgalcilere karşı meşru direnişi savunmak için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini vurguladı.



Yeni yorum ekle