Mısır Cumhurbaşkanı ve El-Ezher Şeyhi'nden İran Hükümeti ve Halkına Taziye Mesajı

Per, 23/05/2024 - 11:10

Mısır Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in İran hükümeti ve halkına taziye mesajlarını iletti.

Welayet News  - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'na saygılarını sunmak için düzenlenen törenin ardından İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ile bir araya geldi.

Görüşmede Muhbir, Mısır hükümeti ve halkının İran hükümeti ve halkına yönelik taziye mesajları için teşekkür ederek, "Büyük, çalışkan, şefkatli ve yetenekli şahsiyetleri kaybettik ve kayıpları İran halkı için acı verici bir durum, ancak bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağız." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir, Ayetullah Reisi ve Dr. Emir Abdullahiyan'ın Filistin davası etrafında İslam ümmeti arasında birlik ve beraberlik sağlama çabalarına değinerek, "Bu iki büyük şahsiyetin Filistin'i destekleme ve mazlum Gazze halkının mesajını dünyaya duyurma çabaları asla unutulmayacak." dedi.

Muhammed Muhbir, konuşmasının bir başka bölümünde İran ve Mısır'ın tarihi ve medeni geçmişine ve iki halk arasındaki karşılıklı sevgiye değinerek, "İki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda yeniden canlandırılması ve etkileşimlerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi güçlü bir şekilde devam edecektir." dedi.

İnkılaptan sonra İran'ı ziyaret eden ilk Mısır Dışişleri Bakanı olan Samih Şükri ise bu görüşmede derin üzüntüsünü ve İran hükümeti ve halkına taziyelerini ifade ederek, "Daha iyi koşullar altında İran'ı ziyaret etmek isterdik ancak şimdi Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in bu acı kayıplar nedeniyle İran hükümeti ve halkına taziye mesajlarını iletmek için buradayız." dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı, şehit Ayetullah İbrahim Reisi ve şehit Emir Abdullahiyan'ın İslam ülkeleri arasındaki etkileşim ve yakınlaşmadaki önemli rolünü överek, "İran İslam Cumhuriyeti köklü ve sağlam temellere sahip bir sistemdir. Bu talihsiz olaya rağmen bu hassas dönemden de geçeceğinden eminiz ve Mısır, İran ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle