AB Ülkelerinin Filistin Kararı Netanyahu’yu Çıldırttı

Per, 23/05/2024 - 11:04

Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bazı Avrupa ülkelerinin Filistin devletini tanıma kararlarını 'terörizm için bir ödül' olarak nitelendirdi ve bu kararın İsrail'in Hamas'a karşı tam bir zafer elde etmesini engellemeyeceğini sözlerine ekledi.

Welayet News  - Netanyahu yayımladığı video mesajında şu cümleleri dile getirdi:

Bazı Avrupa ülkelerinin bir Filistin devletini tanıma niyeti terörizm için bir ödüldür. Yahudiye ve Samarya'da Filistinlilerin yüzde 80'i 7 Ekim'deki korkunç katliamı desteklemektedir. Bu kötülüğe bir ülke verilmemelidir. Bu, 7 Ekim katliamını tekrarlamaya çalışacak terörist bir devlet olacaktır. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Terörizmi ödüllendirmek barış getirmeyecek ve Hamas'ı yenmemizi engellemeyecektir.

Norveç hükümeti yaptığı açıklamada Norveç'in Filistin'i bir devlet olarak tanıyacağını duyurmuştu. Resmi tanıma 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Aynı gün İrlanda Başbakanı Simon Harris de ülkesinin Filistin'i bir devlet olarak tanıyacağını söylemişti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise ülke hükümetinin önümüzdeki 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını dile getirmişti.



Yeni yorum ekle