Yemen Ulusal Vahdet Günü Kutlamalarını, İran'ın Ulusal Yas Döneminin Sonuna Kadar Erteledi

Çar, 22/05/2024 - 11:26

Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, İran İslam Cumhuriyeti ile dayanışma göstermek ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin şehit olması nedeniyle "Ulusal Vahdet Günü" kutlamalarının Pazar gününe kadar ertelenmesi talimatını verdi.

Welayet News  - Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada, "Devlete, Ulusal Birlik Günü'nün kutlamalarını, İran İslam Cumhuriyeti ile dayanışma göstermek ve bu ülkenin saygın yetkililerinin şehit olması nedeniyle, Pazar gününe ve ulusal yas döneminin sonuna kadar erteleme talimatını verdim." dedi.

Mehdi el-Meşat ayrıca: "Bu, milletimizi yücelten, İslam ümmetinin ve Filistin'deki mücahitlerin acılarında ve üzüntülerinde her zaman bizimle olan Müslüman bir ülkeye karşı yapmamız gereken en küçük bir görevdir. Bu nedenle, 22 Mayıs Çarşamba günü yerine, Ulusal Vahdet Günü kutlamaları önümüzdeki Pazar günü yapılacak." açıklamasında bulundu.

Ulusal Vahdet Günü'nün Yemenliler için çok önemli bir gün olduğunu ve bu günün kutlamasının daha önce hiç ertelenmediğini belirtmek gerekir.

Bu üst düzey Yemenli yetkili açıklamasında ayrıca şunları söyledi: "Herkesin, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail rejimi ve İngiltere'nin İslam ümmetinin milletlerine ve ülkelerine karşı yıkıcı komplolarına karşı uyanık ve ihtiyatlı olmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, uluslararası toplumdan ve Birleşmiş Milletler'den Yemen'de barışın sağlanmasını engelleyen kararları iptal etmelerini istiyoruz."

Mehdi el-Meşat, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki suçlarını kınayarak şunları vurguladı: "Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'den Gazze'ye ve Yemen'e yönelik saldırıları derhal durdurmalarını istiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, Gazze ve Yemen'e yönelik saldırıların uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu ve kendi güvenliklerini de tehlikeye attığını bilmelidir."

Ayrıca geçtiğimiz gün, Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, İran İslam İnkılabı Lideri'ne bir taziye mesajı göndererek, şehitlerin ailelerine, İslam İnkılabı Rehberi'ne, devlet görevlilerine ve İran milletine başsağlığı diledi.



Yeni yorum ekle