Haniye, İran'da Şehit Cenazeleri Merasiminde Konuştu

Çar, 22/05/2024 - 11:23

Hamas'ın siyasi ofisi başkanı İsmail Haniye, Tahran Üniversitesi'ndeki hizmet şehitlerinin cenaze töreninde şunları söyledi: ‘Şehit Reisi ile yaptığım son görüşmede o, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin milletine destek konusunda kararlı duruşunu vurguladı.

Welayet News  - Aziz kardeşlerim, sizleri selamlıyor ve Filistin milleti ve Filistin direniş grupları adına, Gazze'den İran İslam Cumhuriyeti'ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Mübarek Ramazan ayındaki Tahran ziyareti sırasında şehit cumhurbaşkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik ve kendisi, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin milletini destekleme konusundaki kararlı tutumunu vurguladı.

Şehit Reisi bu görüşmede, şunları vurguladı: ‘Filistin meselesi İslam ümmetinin birinci meselesidir ve Filistin milletinin topraklarını özgürleştirmesi için İslam ümmetinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir. Filistin meselesi siyasi bir mesele değildir ve bu mesele İslam ümmetinin inancının derinliklerindedir. Çünkü Müslümanların ilk kıblesi bu topraklardır.

Direniş, Filistin'in özgürlüğünü gerçekleştirmek için stratejik bir seçimdir. Filistin direnişi direniş cephesinin ilk kalesidir. İran İslam Cumhuriyeti olarak biz, Filistin milletinin hedeflerinin gerçekleşmesi için direnişi desteklemeye devam edeceğiz.’

Haniye sözlerine şöyle devam etti: ‘Aksa Tufanı, Filistin milletinin yürüttüğü bir savaştır ve bu savaş, Siyonist rejimin kalbini hedef alan, küresel bir dönüşüm yaratan bir depremdir. Filistin milleti, Filistin tamamen kurtulana kadar bu mücadeleyi sürdürecektir.

Mescid-i Aksa'da zafer bayrağını dalgalandırmamız için İran İslam Cumhuriyeti'nin, inkılabın lideri ve İran yetkililerinin Filistin milletini desteklemeye devam edeceğinden emin olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz.’



Yeni yorum ekle