Putin’den İmam Hamanei’ye Taziye Mesajı

Pt, 20/05/2024 - 11:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’ye taziye mesajı gönderdi.

Welayet News Putin mesajında şu ifadelerde bulundu:

İran İslam Cumhuriyeti’nin Rehberi Sayın Hazreti Ayetullah Hamanei,

Sayın Seyyid İbrahim Reisi ve ülkenizin diğer önde gelen hükümet yetkililerinin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı en derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Seyyid İbrahim Reisi, bütün hayatını vatana hizmet etmeye adamış seçkin bir siyasetçiydi. Gerçekten de kendi vatandaşları arasında büyük bir saygıya ve yurt dışında gözle görülür bir otoriteye sahipti. O, Rusya'nın gerçek bir dostu olarak ülkelerimiz arasında iyi komşuluğa dayalı ilişkilerin geliştirilmesine değerli katkılarda bulunmuş ve bu ilişkilerin stratejik düzeye getirilmesi için birçok çaba sarf etmiştir.

Ben, Sayın İbrahim Reisi ile defalarca görüşme fırsatı buldum ve bu büyük adamın en güzel hatıraları sonsuza kadar aklımda kalacak. Size, merhum cumhurbaşkanın yakınlarına ve dostlarına ve bu feci olayda hayatını kaybeden herkese en içten taziyelerimi sunuyor, acınızı paylaştığımı ifade ediyorum. Böylesine zor ve onarılamaz bir kayıp karşısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm İran halkına sabır ve esenlik diliyorum.

Saygılarımla

Vladimir Putin

 Moskova/Kremlin Sarayı

20 Mayıs 2024



Yeni yorum ekle