Londra ile Moskova arasında kriz: "Cevabımız çok sert olacak"

Per, 09/05/2024 - 12:30

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'nin Rus diplomatik temsilciliğiyle ilgili kararına sert ve ölçülü yanıt verileceğini bildirdi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın Rusya askeri ataşesinin sınır dışı edileceği ve Rus gayrimenkullerinin diplomatik statüsünün kaldırılacağını açıklayan Londra’ya yanıtının sert olacağını ifade etti.

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly’in açıklamasını Telegram kanalından değerlendiren Zaharova, Moskova’nın Londra'nın son eylemlerine karşı yanıtının çok sert olacağını belirtti.

Zaharova, “Londra'yı, herhangi bir düşmanca eylemin kaçınılmaz olarak orantılı bir karşılık alacağı konusunda defalarca uyardık. Yanıtımız çok sert olacak” ifadelerini kullandı.

Zaharova, şöyle devam etti: "İngiltere’nin Londra'daki Rusya Büyükelçiliğindeki askeri ataşenin sınır dışı edilmesi ve Rusya’ya ait bazı mülklerin diplomatik statüsünün kaldırılması da dahil olmak üzere 8 Mayıs'ta açıklanan Rusya karşıtı önlemleri haklı çıkarmak için başkentin yakınındaki ticari depolarda çıkan yangında bazı ‘Rus izleri’ bulunduğu yalanını ortaya attı. Ve tüm bunları herhangi bir belge veya somut bir kanıt sunmadan yapıyor.”

Daha önce İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, Londra'nın Rus askeri ataşesini sınır dışı edeceğini, Rusya'ya ait bazı gayrimenkullerin diplomatik statüsünü kaldıracağını ve Rusların diplomatik vize almasına yeni kısıtlamalar getireceğini ifade etmişti.



Yeni yorum ekle