Yemen Silahlı Kuvvetleri 3 Siyonist İsrail gemisini vurdu

Per, 09/05/2024 - 09:28

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin halkının yanında durmak ve ülkeye yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt vermek amacıyla Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda üç İsrail gemisini hedef alan ortak bir operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri, deniz kuvvetleri, hava kuvvetleri ve füze gücünün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonla iki İsrail gemisini hedef aldığını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Resmi Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, “Yemen silahlı kuvvetleri; deniz kuvvetleri, insansız hava kuvvetleri ve füze kuvvetiyle müşterek bir operasyon düzenleyerek Aden Körfezi’nde iki İsrail gemisi MSC DEGO ve MSC GINA’yı hedef aldı.” dedi.

Seri, açıklamasının devamında diğer operasyon hakkında da şu bilgileri paylaştı: “Füze gücü ‘MSC VITTORIA gemisini’ hedef alan iki özel operasyon gerçekleştirdi. Söz konusu operasyon ilki Hint Okyanusu'nda, diğeri ise Arap Denizi'nde aynı gemiye karşı gerçekleşti ve Allah'a şükürler olsun ki, tam isabet sağlandı. Yemen Silahlı Kuvvetleri Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri takip etmektedir ve daha önceki açıklamalarında da belirtildiği gibi, Filistin halkına yönelik baskılar karşısında askeri operasyonlarını artırmaktan çekinmeyecektir.”

Yahya Seri açıklamasına şöyle devam etti: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, kuşatma kaldırılıncaya ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik saldırı durduruluncaya kadar, ilan edilen operasyon bölgesinde İsrail'in seyrüseferini veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemileri engellemeye devam ediyor.”



Yeni yorum ekle