Gazze'deki savaşın durdurulma ihtimali yüksek

Pa, 05/05/2024 - 10:00

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan , İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze'deki savaşın durdurulma ihtimalinin geçmişe göre yüksek olduğunu belirtti.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Gambiya dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazze'deki savaşın durdurulma ihtimalinin geçmişe göre yüksek olduğunu söyleyen Bakan emir Abdullahiyan, "Bunun nedeni ise yapılan diplomatik görüşmeler, bu yöndeki çabalar, kamuoyu baskıları ve Siyonist rejimin bölgesel ve uluslararası alanda karşı karşıya kaldığı durumla ilgilidir" dedi.

Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında "Filistin halkının haklarının dikkate alınmasını, Siyonist rejimin Gazze'deki işlediği soykırımın durdurulmasını Gazze'ye insani yardım gönderilmesi için koşulların uygun şekilde sağlanmasını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. İslam Zirvesi hakkında "İslam İşbirliği Teşkilatı liderlerinin cumartesi günü yaptığı toplantıda, Güney Afrika'nın girişimine verilen destek ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Siyonist rejim liderlerini yargılama kararı da ele alındı"açıklamasını yaptı.

Emir Abdullahiyan ayrıca Suudi Arabistan, Türkiye, Endonezya ve Mısır dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele aldığını belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle