Esad: Batı'da Konuşulacak Devlet Adamı Kalmadı

Pt, 22/04/2024 - 07:27

Rus devlet kanalı Rossiya 1’de yayınlanan ‘Global Çoğunluk’ programına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı'da diyalog kurmak isteyeceği hiçbir siyasetçi olmadığını söyledi.

Welayet News  - Sputnik’te yer alan habere göre, “Batı'da devlet adamı olarak adlandırılabilecek tek bir politikacı bile kalmadı” diyen Suriye lideri, Reagan ve Thatcher döneminden bu yana bu kişilerin silindiğine değindiği demecinde, “Günümüz politikacıları artık stratejik düşünmüyor ve önlerine konulan güncel görevleri çözüyor. Aynı zamanda artık sarf ettiği sözlerinden de sorumlu değiller” ifadelerini kullandı.

Esad, 1980'lerden bu yana Batı dünyasındaki siyasi manzaranın dramatik bir şekilde değiştiğine dikkat çekerken, o dönemle birlikte kapitalizmin koşullarını dikte etmeye başladığını, “ülkelerin şirketlere, ülke liderlerinin de şirket yöneticilerine dönüştüğünü” belirtti.

Verilen sözlerin önemine de değinen Beşar Esad, “Modern politikacılar artık stratejik düşünmüyor, önlerine konulan güncel görevleri çözüyor, ve artık sözlerinden sorumlu olmuyorlar. Herhangi bir anlaşma ertesi gün iptal edilebiliyor. Tüm bunlardan dolayı, şu anda Batı'da diyalog kurmak istediğim ya da ilgileneceğim tek bir siyasetçi bile olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.

Suriye lideri, ABD’nin her türlü çatışmayı tehlikeli bir kronik hastalığa dönüştürdüğünü vurgularken, “Filistin-İsrail çatışmasının mevcut tırmanışıyla ilgili bir soruya yanıtında, “Amerika her çatışmadan kazançlı çıkıyor ve sonra bir kenara çekilip büyüyen kaosu izleyip kesin darbenin vurulacağı anı bekliyor" dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle