Ürdün Siyonist rejime yardımı doğruladı

Per, 18/04/2024 - 09:02

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Ürdün'ün İran'ın Gerçek Vaat operasyonunda Siyonist rejime karşı fırlattığı bir dizi insansız hava aracının durdurulmasında rejime yardım ettiğini doğruladı.

Welayet News  - İran'ın Gerçek Vaat operasyonunda işgal altındaki topraklardaki Siyonist rejime yönelik fırlattığı insansız hava araçlarının durdurulmasında rejime yardım ettiğini doğrulayan Ürdün Dışişleri Bakanlığı, “semalarımıza giren her şeyle ilgileniyoruz” açıklamasında bulundu.

CNN'e konuşan Eymen Safadi konuyla ilgili olarak "Semalarımıza giren her şey hava sahamızı ihlal eder ve bunun Ürdün için bir tehlike olduğuna inanıyoruz. İşte bu yüzden bu tehdidi sona erdirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve yapmamız gereken de bu." ifadelerini kullandı.

Safadi açıklamalarında, tüm gerilimin nedeni olan İsrail'in Gazze'ye tecavüzü ve devam eden siyasi ufuk eksikliği ile ilgilenmediğimiz sürece durumun tehlikeli bir şekilde kötüleştiğinin bir işaretidir, dedi.

Ürdün dışişleri bakanı, İran'ın cezalandırma operasyonunu İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik son saldırısına karşı bir misilleme saldırısı olarak değerlendirirken Tahran’ın yalnızca konsolosluğu hedef alındığında karşılık verdiğini belirtti. 

Ürdün ordusu konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülke semalarının kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla devriye uçuşlarının sayısını artırdığını duyurdu.

Duyuruda "Uçuş sortilerimizin artması, hava sahamızın herhangi bir tarafça herhangi bir amaçla kullanılmasına izin vermeyeceğimizi doğrulamaktadır." denildi.



Yeni yorum ekle