Filistin İslami Cihad: İsrail'in İran'a Karşı Caydırıcı Gücü Sona Erdi

Çar, 17/04/2024 - 19:50

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, İsrail'in İran'a karşı caydırıcı gücünün sona erdiğini vurguladı.

Welayet News  - Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün yeni kurallar şekillendi ve İran'ın tepkisi aslında bölgede İsrail'e bir uyarıydı.

Netanyahu bölgeyi savaşa sürüklemek istiyor ama bir taraftan da bölgesel savaşa yol açmayacak kararlı bir tepkiden bahsediyor, bu nasıl mümkün olabilir?!

İsrail'in ağırlığı ve stratejik konumu her düzeyde azaldı.  Dünyadaki güç dengeleri değişiyor ve artık Amerika en iyi durumda değil ve İsrail bölgeye hâkim olamıyor.

İsrail'in Gazze ve Filistin'de işlediği suçlar Batı'nın desteği altında işleniyor ve bu suçlara Batılılar da katılıyor yeni bir aşama şekilleniyor ve bu aşamada hesaplamalarını yeniden gözden geçirmeliler.

Gazze, İsrail için en acı verici bölge ve bu rejimin imajını paramparça etti, çünkü Gazze'deki savaş, kuşatmaya rağmen kendi silahlarını üreten bir gruplarla bir çatışmadır.

Bu rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu bölgeyi savaşa sürüklemek istiyor ama aynı zamanda bölgesel bir savaşa yol açmayacak kararlı bir tepkiden de bahsediyor ama böyle bir şey nasıl yapılacak?

Amerika özellikle bu seçim yılında bölgesel bir savaş istemiyor. Amerikalılar ve İsrailliler en düşük maliyetle esirleri geri almak istiyor ama esir meselesi bizim elimizde bir koz olarak kalacak.

Arabulucular adına sunulan belge (anlaşma teklifleri), açıkça İsrail'in üzerinde çalıştığı belgedir ve içindeki bazı terimler aldatıcıdır.

İsrail'in İran'a karşı caydırıcılığı sona erdi ve bu rejim gerçek bir ikilemle karşı karşıyadır ve seçenekleri de sınırlıdır.

İsrail'in yüzü ve imajının yanı sıra stratejik konumu ve ağırlığı da zayıflamış durumda ve birçok ülke savaşın bitiminden sonra bu rejime ilişkin hesaplarını yeniden gözden geçirecek.’

Muhammed el-Hindi, direnişin önerilen planlara yanıtı hakkında şunları söyledi: ‘Direniş cevabını verdi ve tutumu tamamen açık ve netti, çünkü direniş Gazze Şeridi'nden çekilme konusunu gerekli bir şey olarak görüyor ve bu ve aynı zamanda ateşkesin sağlanması kademeli olarak yapılabilir.

Sahadaki başarısızlıklar nedeniyle İsrail rejimi bu anlaşmanın bedelini ödemek zorunda kalacak. İsrail’in bu başarısızlığın bedelini ödemesi gerektiğini anlaması için önümüzde daha çok zamanımız var.’



Yeni yorum ekle