Emekli İsrailli General: İran'ın Saldırısı Korkunçtu

Sa, 16/04/2024 - 09:08

Emekli bir İsrailli general, bir televizyon röportajında Siyonist İsrail'in İran saldırılarına karşı savunma kabiliyetinin zayıf olduğunu belirtti ve İran'la gerçek bir savaşta İsrail'in yok edilebileceğini söyledi.

Welayet News  - Emekli İsrailli General Isaac Brick, Siyonist yetkililerin ve analistlerin öngörü eksikliğini eleştirerek şunları söyledi: "Sadece şu ana kadar yaşanan olaylara dikkat etmemeliyiz. Bu algı gelecekteki tehditlere dikkat etmemizi engelliyor." Eski general İran İslam Cumhuriyeti'nin gücüne atıfta bulunarak: "İsrail'in savunmasının tüm yönlerinin farkındayım. İran'ın şu ana kadar doğrudan bize saldırmaması gelecekte de saldırmayacağı anlamına gelmiyor."

Brick ayrıca şunları söyledi: "Yok edilme imkanımız var ve savunmasız durumdayız. Bu zarar görme durumu devam ettiği sürece İran'ın şu ana kadar bize saldırmaması nedeniyle tehditlerinin etkisiz olduğunu düşünmemeliyiz. Ne cephenin arka tarafında, ne füzelere karşı, ne de başka türlü tam bir savunma yeteneğimiz yok. Çok katmanlı savunma milyarlarca dolara mal oluyor."

Bir televizyon programında konuşan Brick, Siyonist askeri ve güvenlik aygıtlarının yanlış hesaplamalarına atıfta bulunarak şunları söyledi: "İran'ın füze saldırılarını püskürtmemize yardımcı olması beklenen bir avuç füzemiz var. Bu füzeler ne kadar süre için yeterli? iki gün mü? Savaş birkaç hafta sürerse ve üzerimize her gün binlerce roket atılırsa ne yapabiliriz?"

Emekli Siyonist general daha sonra İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısı hakkında şunları söyledi: "Şam'daki İran konsolosluğuna saldırımızdan sonra her şey değişti. İranlılar daha önce yapmadıkları bir şekilde tehdit ediyorlar. Gerginlik artarsa İran'ın saldırısı korkunç olacak. Eğer bu şimdiye kadar olmadıysa, hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez. Bu saldırıya hazır olmalıyız çünkü bir şey olursa artık var olmayacağız."

İsrailli general konuşmasının sonunda şu açıklamayı yaptı: "İran'la yapılan savaş, bir ülkeyle yapılan savaş değildir. Bu, hiç hazırlıklı olmadığımız bölgesel bir savaştır. Biz birçok şey söylüyoruz ama kendimizi bu riske hazırlamıyoruz."



Yeni yorum ekle