AB, Hamas ve İslami Cihad'ın 3 Askeri Kolunu Yaptırım Listesine Ekledi

Ct, 13/04/2024 - 09:27

Suçlu Siyonist rejimi desteklemeye devam eden ve Gazze'de savunmasız  Filistin halkının bu rejim tarafından öldürülmesini görmezden gelen AB, El Aksa fırtına operasyonuna katılmaları nedeniyle Hamas'ın ve İslami Cihad'ın 3 askeri alt kolunu yaptırım listesine aldı.

Welayet News  - Avrupa Birliği tarafından bugün yayınlanan açıklamaya göre, Filistin İslami Cihadının askeri kolu Saraya El-Kudüs ile Filistin İslami Direniş Hareketi'nin askeri kolu olarak kabul edilen İzzedin Kassam ve seçilmiş güçler, AB yaptırımları listesine eklendi. Bu şekilde, Avrupa Birliği'nin sözde insan hakları yaptırımları listesi 104 gerçek ve tüzel kişinin yanı sıra çeşitli ülkelerden 24 kuruma gönderildi. 

Avrupa Birliği'nin açıklamasına göre, bu birliğe üye ülkelerdeki yaptırım uygulanan kurumların varlıkları donduruldu ve Avrupalı   şirketlerin ve vatandaşların bu kurumlarla mali işlem yapması ve  bu kuruluşların üyelerinin AB üyesi ülkelere seyahat hakları bulunmamaktadır ve bu ülkelere giriş veya geçişleri yasaklandı.

Avrupa Birliği'nin açıklamasında, Siyonist rejimin Gazze'de işlediği barbarca suçlara değinilmeden, şu ifadelere yer verildi: Avrupa Konseyi, 21-22 Mart 2024 tarihli açıklamasında, 7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik saldırılardan dolayı Hamas'ı en sert şekilde kınadı ve uluslararası hukuk uyarınca İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdı.

Bildirinin bir diğer kısmında da "Avrupa Konseyi, rehinelerin güvenliği ve refahının ciddi bir endişe kaynağı olduğunu ve Hamas ile diğer silahlı grupların geri kalan tüm rehinelere derhal insani erişim izni vermesi gerektiğini vurgulamakta. Avrupa Konseyi ayrıca Konsey'den Hamas'a karşı daha fazla yaptırım uygulanmasına yönelik çalışmalarını hızlandırmasını talep etti. " ifadelerine yer verildi.



Yeni yorum ekle