Pakistan Hükümetinin Zeynebiyyun'u Terörist İlan Etme Konusundaki Garip Eylemi

Cu, 12/04/2024 - 20:01

Pakistan hükümeti, tuhaf bir hamleyle Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan ve IŞİD'in yenilgiye uğratılmasında önemli rol oynayan Zeynebiyyun askeri oluşumu resmen terörist grup ilan etti.

Welayet News  - Konuyla ilgili Afgan medyası Amac News şunları yazdı: Pakistan, "Ortadoğu savaşlarında İran İslam Cumhuriyeti'nin desteklediği Şii silahlı grubunu" terör örgütleri listesine koydu ve bunu "ülkenin huzur ve güvenliğini bozuyor." olarak nitelendirdi.

Amac News'e göre Fatimiyyun Taburu (Afgan güçleri) gibi Zeynebiyyun Taburu da İran tarafından destekleniyor ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen savaşta aktif rol alıyor.

ABD'nin Yaptırımları 

Şubat 2017'de ABD Hazine Bakanlığı yaptırım listesine "Zeynebiyyun" ordusunun adını da eklemişti.

Bu yaptırımlara yanıt olarak Zeynebiyyun Ordusu, Amerikalı devlet adamlarına hitaben yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Zeynebiyyun Ordusu, Ehl-i Beyt'in (a.s) türbesini savunmak için nasıl savaştığı ve iyi mücadele ettiğine dair haberleri duymuşsunuzdur. O halde şunu bilmelisiniz ki, İslam'ın mücadele kültürü sözlüğünde korku ve tehdidin hiçbir anlamı yoktur. Amerika ve müttefiklerinin kötü niyetli kararları ve görüşleri de İslam Cephesi'nin birlik ve beraberliğine vesile olacaktır..."

Zeynebiyyun Kimdir?

Suriye'de tekfirci teröristlerin Şiileri katlettiği haberi geldiğinde, birçok Pakistanlı öğrenci ve genç Suriye'ye gitmeyi ve Suriye'deki Ehl-i Beyt (a.s) türbesini savunmak için tekfirci teröristlerle savaşmayı planladı. Pakistan istihbarat teşkilatının hassasiyetleri ve Şiilere odaklanması nedeniyle bu imkana kolay kolay ulaşamıyorlardı.

Aynı zamanda İran'da bulunan ve önemli bir kısmı dinî ilimler öğrenci olan bir grup genç Pakistanlı, 2013 kışında Tahran'da bir topluluk kurmaya karar verdiler. Bu toplantının düzenlenmesi, Ehl-i Beyt'in (a.s) türbesini savunmak için "Zeynebiyyun'un 24 üyesinden oluşan ilk çekirdeği oluşturdu.

2014'ün başında Zeynebiyyun savaşçılarından oluşan ilk grup Suriye'ye ulaşmayı ve tekfirci teröristlerle savaşmayı başardı. Bu konuşlanmanın ardından direniş cephesine katılan Pakistanlı gönüllülerin sayısı hızla arttı. Bu talepler o kadar çoğaldı ki, kısa sürede Zeynebiyyun tugayının yeteneği bir ordunun yeteneğine ulaştı ve artık herkes bu grubu Zeynebiyyun tugayı olarak tanıdı.

Ceyş'ul Adl veya Zeynebiyyun: Hangisi Terörist?

Pakistan hükümeti, Zeynebiyyun'un Ortadoğu'da, özellikle de Suriye'de terörle mücadelede önemli rol oynaması nedeniyle onu terör listesine aldı.

Halbuki son dönemde İran'da birçok terör eylemi gerçekleştiren Ceyş'ul Adl terör grubu, Pakistan'ın terör listesine dahil edilmiyor.



Yeni yorum ekle