Emir Abdullahiyan: Siyonist Rejime Kesinlikle Yanıt Verilecek

Sa, 09/04/2024 - 06:22

Şam'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi. Emir Abdullahiyan-Beşar Esad görüşmesinde, Tahran-Şam ilişkileri ile bölgedeki güncel konular ele alındı.

Welayet News  - Emir Abdullahiyan, Şam'daki konsolosluk saldırısının da gündeme getirildiği görüşmede, Tahran yönetiminin Washington'a İsrail konusunda yazılı mesaj gönderdiğini duyurdu.

Siyonist İsrail’in büyük destekçisi olan ABD’nin bu rejimin cinayetleri ile çılgınca eylemlerinden sorumlu olduğunu anlatan Emir Abdullahiyan, ''İran'ın Siyonist rejime vereceği yanıt ve ceza kesindir.’’ dedi.

Emir Abdullahyian, Siyonist Rejimdeki iç cephenin, Filistin direnişinin kararlılığı nedeniyle en kötü koşulları yaşadığını vurguladı.

Beşar Esad da görüşmede, Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik yapılan saldırıda şehit düşen İranlı askeri danışmalar için taziyelerini iletti ve  ''İranlı şehitler bizim de şehidimizdir ve bu konuda ortak bir duruş ve duyguya sahibiz. İran ile Suriye olarak birlikte mücadele yürütüyoruz.'' ifadesini kullandı.

Esad, Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivilleri benzeri görülmemiş bir vahşet ve kanla bombalamasının, askeri hedeflerine ulaşamadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

Suriye lideri Esad, işgal rejiminin asıl amacının Filistin direnişini kırmak için Gazze Şeridi’ndeki toplumu ve halkı mağlup etmeye çalışmak olduğunu ancak bunun olmayacağını kaydetti.

Bakan Emir Abdullahiyan, Şam ziyareti çerçevesinde Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile de görüşmüştü.



Yeni yorum ekle