İran Büyükelçiliğine Saldırı, Savaş Çığırtkanlığının Yeni Bir Sayfasıdır

Pt, 08/04/2024 - 16:26

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Umman ziyaretlerinin devamında bu ülkenin Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı, Ummanlı mevkidaşı ile yaptığı ortak toplantıda şunları söyledi: "İsrail rejiminin Şam'daki İran büyükelçiliği binasına yönelik terörist ve füze saldırısı, bu rejimin savaş çığırtkanlığının ve bölgedeki savaşı genişletme ve diğerlerini bölgede daha fazla çatışma ve savaşa sürükleme çabalarının yeni bir sayfasıdır."

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Umman ziyaretlerinin devamında bu ülkenin Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: "Stratejik işbirliğinin bölgedeki kolektif işbirliğine fayda sağlayacağını düşünüyoruz. İran hükümeti olarak biz, bölge ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesinin bölgede daha fazla istikrara yol açacağına inanıyoruz."

İran Dışişleri Bakanı: "Görüşmelerde Gazze'deki soykırım meselesi bizim ciddi kaygımızdır. Tahran ve Maskat, Gazze'deki savaşın ve soykırımın derhal durdurulması ve her yönden yardımın derhal gönderilmesi gerektiği konusunda hemfikir." dedi.

İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Şam'daki İran Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümüne düzenlediği saldırıyla ilgili şunları söyledi: "İsrail'in Büyükelçilik binasına yönelik terör ve füze saldırısı ve binada İran'ın askeri danışmanları ile bir grup Suriye uyruklu kişinin bulunması üzerine, Sayın Cumhurbaşkanı ve Yüksek Milli Güvenlik Kurulu Başkanı'nın başkanlığında İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi toplantısında gerekli işlemler ve kararlar alındı."



Yeni yorum ekle