Yemen: İsrail Gemilerini Hedef Almaya Devam Edeceğiz

Pt, 08/04/2024 - 10:20

Bu savaş ve Gazze ve sakinlerine yönelik saldırılar sona erene kadar İsrail gemilerini ve İsrail'e doğru seyreden gemileri hedef almaya devam edeceğiz.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü ve baş müzakerecisi Muhammed Abdusselam, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yaptığı görüşmenin ardından Filistin'deki gelişmeler ve Yemen'in konumu hakkında konuştu ve şunları söyledi: ‘Yemen'in Filistin milletine yönelik tutumu ahlaki ilkelerden ve insani duruştan kaynaklanan bir tutumdur. Yemen liderliği ve Yemen halkı bu kararlı tutumu benimsemiştir ve bu savaşta da bu tutumundan geri adım atmayacaklardır.’

 

Tesnim’in haberine göre, Muhammed Abdüsselam, Amerika'nın Yemen'deki barış anlaşmasını bozmaya çalıştığını söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘ABD, Ensarullah'ı terör örgütü ilan etmekle tehdit ederken, Gazze savaşına ilişkin konumundan vazgeçmesi için de Yemen'i ve Yemen halkını hedef aldı. Ancak Yemen her zaman kendi duruşuyla ayakta durduğunu, ahlaki ve insani ilkelerle yoluna devam ettiğini kanıtladı.

Emin olun ki bu savaşı Siyonist rejim kazanırsa bundan sonra Arap ulusal güvenliği de bozulacaktır.

Bu savaş ve Gazze ve sakinlerine yönelik saldırılar sona erene kadar İsrail gemilerini ve İsrail'e doğru seyreden gemileri hedef almaya devam edeceğiz.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin sözcüsü ve müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam bu pazar Maskat’ta bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Emir Abdullahian, Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki konsolosluk binasına yönelik terör saldırısı ve bu saldırıda İran'ın terörle mücadele danışmanı askerlerinin şehit edilmesiyle ilgili olarak gösterdiği dayanışmadan ötürü Yemen halkı ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne teşekkür etti.

Siyonist rejimin bu eylemini ABD yapımı uçak ve füzelerle işlediği bir terör saldırısı olarak değerlendiren Emir Abdullahiyan şunları ekledi: Hiç şüphe yok ki İran İslam Cumhuriyeti, aldığı hukuki ve uluslararası tedbirlerin yanı sıra, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan haklarını kullanarak cani saldırganlardan hesap soracak ve onları cezalandıracaktır.

İran Dışişleri Bakanı İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin ilerlediğini belirtti. İran İslam Cumhuriyeti'nin de Yemen'deki barış görüşmeleri sürecine desteğini açıklayarak, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını bu ülkenin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali olarak tanımladı ve bu saldırıların Siyonist rejimin mazlum ve direnen Filistin milletine karşı işlediği inayetlerinin devamı kapsamında olduğunu ifade etti.

Bu toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhammed Abdusselam, ayrıca Siyonist rejimin son dönemde işlediği ve bazı İranlı askeri danışmanların şehit olduğu terör saldırısına ilişkin olarak Ulusal Kurtuluş Hükümeti ve Yemen halkının İran İslam Cumhuriyetine olan dayanışmasını ve samimi duygularını ifade etti.

Ulusal Kurtuluş Hükümeti ve Yemen ulusunun mazlum Filistin ulusuna desteğinin İslami, ahlaki ve insani vazifeler kapsamında olduğunu ayrıca bu tutumun Arap ve İslam dünyasının güvenliğini de desteklediğini vurgulayan Muhammed Abdusselam: ‘Eğer Siyonist rejim bu savaşı kazanırsa, Kızıldeniz'de Arap ve İslam ülkelerinin ulusal güvenlik ve emniyetinden geriye hiçbir şey kalmayacaktır. Bu nedenle Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Kızıldeniz'deki Siyonist hedeflere karşı tutumu ve eylemi Yemen halkının da desteğini arkasına almaktadır’ ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle