Kassam Tugayları birkaç saat içinde 14 Siyonst İsrail askerini öldürdü

Pa, 07/04/2024 - 09:35

Press Tv, Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki İsrail güçlerini hedef alan Kassam Tugayları’nın birkaç saat içinde 14 kadar İsrail askerini ve subayını öldürdüğünü bildirdi.

Welayet News  - Ölümlerin, Kassam Tugayları'nın cumartesi günü Han Yunus kentinde düzenlediği bir dizi pusuda meydana geldiği belirtildi.

Saldırıların en büyüğünün kentin el-Zana Mahallesi’ndeki güçlere karşı düzenlendiği ve dokuz kişinin ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Filistinli savaşçıların doğrudan üç Merkava tankını hedef aldığı ve ardından ilk saldırıda yaralananları kurtarmaya gelen gücü üç patlayıcı ile pusuya düşürdüğü açıklandı.

Kurtarma güçlerinin ve yakındaki bir eve kaçanların saatler sonra tekrar hedef alındığı vurgulandı.

Haberde, "120 gün önce Han Yunus'a girdikten sonra, İsrail ordusu hiçbir hedefine ulaşamadı, pusulara düşmeye devam etti ve tek bir esiri bile canlı olarak kurtaramadı. Ancak direniş bir sonraki avı için pusuda beklemektedir" denildi.

İsrail ordusu cuma günü yaptığı bir açıklama ile Aksa Fırtınası'nın başlamasından bu yana 600 askerinin öldürüldüğünü itiraf etmişti.

Kayıpları bildiren İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, o tarihten bu yana 3 bin 193 askerin de yaralandığını, bunlardan 268'inin halen tedavi altında olduğunu ve 26'sının durumunun kritik olduğunu söylemişti.



Yeni yorum ekle