Siyonist İsrail 600 askerinin öldüğünü kabul etti

Ct, 06/04/2024 - 09:46

Press TV'nin bildirdiğine göre, İsrail ordusu, Filistinli direniş gruplarının işgal altındaki topraklara yönelik on yıllardır gerçekleştirdiği en büyük askeri operasyon olan Aksa Fırtınası Operasyonu'nun başladığı geçen yılın Ekim ayından bu yana 600 işgal gücünün öldürüldüğünü kabul etti.

Welayet News  - İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari Cuma günü yaptığı açıklamada, o günden bu yana 3 bin 193 askerin yaralandığını, bunlardan 268'inin halen tedavi altında olduğunu ve 26 askerin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Hagari ayrıca, son 24 saat içinde kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde çıkan çatışmalarda beş İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.

İsrail'in askeri işlerden sorumlu bakanı Yoav Gallant, savaşın rejimin ordusu üzerinde yarattığı ağır bedeli çeşitli vesilelerle vurgulamıştı.

Gallant şubat ayında televizyonda yaptığı bir konuşmada, "Saflarımızda çok yüksek bir bedel ödüyoruz... Ölü ve yaralı sayısı bakımından katlandığımız maliyet çok yüksek" demişti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde uzun süreli bir savaşa hazırlanırken son günlerde ordu kanun tasarısında değişiklikler önerdi.

Değişiklikler, erkeklerin zorunlu askerlik hizmet sürelerinin ve kadın askerlerin muharebe ve diğer özel görevlerde bulunma sürelerinin üç yıla çıkarılmasını içeriyor. Halihazırda erkekler iki yıl sekiz ay, kadınlar ise iki yıl askerlik yapıyor.

İsrail ordusu, çok sayıda ölü ve yaralıya yol açmasına rağmen, Hamas'ı "yok etmek", Gazze merkezli direniş hareketinin elindeki esirleri bulmak ve Filistin topraklarındaki nüfusun komşu Mısır'a zorunlu göçe tabi tutulmasını sağlamak gibi savaş boyunca ulaşmak istediği hedeflere ulaşamadı.

180 günü aşkın süredir devam eden savaşta İsrail rejimi Gazze'de en az 33 bin 91 kişinin ölümüne neden olurken, çoğu kadın ve çocuk 75 bin 750 kişiyi de yaraladı.

Tel Aviv ayrıca, Gazze'ye su, gıda ve elektrik girişini de engelleyerek kıyı şeridini insani bir krize sürükledi.



Yeni yorum ekle