ABD, İran'dan üslerini hedef almamasını istedi

Ct, 06/04/2024 - 09:39

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Tahran, Washington'a İsrail konusunda yazılı mesaj gönderdiğini duyurdu.

Welayet News  -  İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed Cemşidi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "İran, yazılı mesajla ABD liderliğini Netanyahu'nun tuzağına düşmemesi konusunda uyardı. Darbe yememek için kenara çekilin. ABD ise cevap olarak İran'dan Amerikan üslerini hedef almamasını istedi." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili uzmanlar, ABD'nin İsrail'in bölgedeki savaş suçlarına "sarsılmaz" desteği nedeniyle Washington’un, bölgedeki varlıklarını olası hedefler arasında bulduğu için İranlı yetkililerden "Amerikan üslerini hedef almamalarını" talep ettiğini söylüyorlar.

ABD, İran Konsolosluğu'na düzenlenen ve aralarında Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin de bulunduğu yedi İran İslam Devrim Muhafızları subayının hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyla ilgisi olmadığını iddia ediyor.

Dün düzenlenen Tahran'daki Uluslararası Kudüs Günü mitinginde, İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, İran'ın, işlediği suçtan dolayı İsrail’i cezalandıracağına söz verdi.

"Siyonist rejim, şeytani İngiliz rejiminin 75 yıl önce İslam milletinin bedenine sapladığı bir hançer gibidir" diyen Selami, “ABD ve Batılı ulusların İsrail’e verdikleri desteği durdurmaları halinde işgalin hızla ve çok yakında çökeceğini” de sözlerine ekledi.

Hüseyin Selami, İsrail’in Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği katliamlarla ilgili olaraksa, “İsrail'in konumunu güçlendirme hedefinin sadece bir illüzyon olduğunu” söyledi.

"Yiğitlerimiz Siyonist rejimi cezalandıracaktır ve rejim onun yarattığı fitnelerden kurtulamaz" diyen Selami, hiçbir suçun cevapsız kalmayacağını sözlerine ekledi.

İsrail rejimi, Şam’daki İran Konsolosluğu’na 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle