İran'ın 7 Ekim Sonrası Gazze Halkının Direnişinde Rolü Neydi?

Çar, 03/04/2024 - 15:36

"Filistin direnişinin İran'ın temel desteğiyle mümkün olduğu herkesçe aşikârdır ve dostlar da düşmanlar da bunun bilincindedir."

Welayet News  - Lübnan’ın Ehli Sünnet âlimlerinden ve Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud şunları söyledi: ‘Kudüs Günü denildiğinde insanın aklına ilk gelen, İmam Humeyni'nin (ra) derin vizyonu olmaktadır ve o, böyle bir gün belirlemiş, bunu İslam günü olarak seçmiş, en mukaddes günü en mukaddes dava ile birleştirmiş ve bu vesileyle Kudüs ve Filistin davasını pek çok meseleden üstün tutmuştur.’

 

Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle el-Alam kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘İmam Humeyni'nin (r.a) rehberimiz Seyyid Ali Hamanei tarafından sürdürülen bu derin basireti, Müslümanların ihtilaf ettiği cüz-i fıkhi konulardan değil, Kur'an-ı Kerim'in içinde yer alan siyasi uyanış ve ortak noktalardan kaynaklanmaktadır.

Filistin direnişinin İran'ın temel desteğiyle mümkün olduğu herkesçe aşikârdır ve dostlar da düşmanlar da bunun bilincindedir. Bu, Kudüs Günü'nün ve önceliğinin sadece İmam Humeyni ve İran liderleri tarafından ortaya atılan sloganlar ve sözler olmadığı, aynı zamanda bizi mevcut duruma getiren fiili bir çaba, yüksek bir maliyet ve sürekli ve detaylı bir takibin de olduğu anlamına geliyor.

Eğer İran bir an olsun İslam dünyasında olmazsa Gazze'de durum ne olur? Gazze'deki bu soykırımın 7 Ekim direniş operasyonunun sonucu olduğu yanılgısına düşmemek lazım; Bu bir katliam ve bu katliam, güvenlik kaynaklarının ifadesine göre Siyonist rejimin yıllar önce tasarladığı ve bu fırsatı kullanarak hayata geçirdiği bir plandı.

İsrailliler, Gazze'de iki milyon Filistinlinin varlığına tahammül edemeyeceklerini ve en son 100 bin kişiyi oraya kabul edebileceklerini açıkça ilan ettiler.’

Şeyh Mahir Hammud, Siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarının sonuçları hakkında da şunları söyledi: ‘Siyonistlerin büyük yıkımlarına ve Filistin halkına yönelik cinayetlerine rağmen kimsenin beklemediği olaylar yaşandı. Amerika, İngiltere, Danimarka, Fransa, İtalya gibi ülkelerin tarihinin en büyük gösterileri gerçekleşti, bu büyük bir uyanışın başlangıcının işaretidir ve Siyonist rejim hakkında söylediğimiz her şeyin doğru olduğunu herkes anlayacaktır.

Siyonistler, dünyadaki tüm insanların seçilmiş bir millete hizmet etmek amacıyla yaratılmış hayvanlar olduğunu söyleyen kitapları Talmud’u örnek alıyorlar. Dolayısıyla çocuklara, ağaçlara, binalara karşı bile kan dökmek, yağmalamak, öldürmek, tahrip etmek dâhil her türlü suçu işliyorlar ve tüm bu suç ve cinayetleri yoldan sapkın kaynaklarından miras almışlardır.’



Yeni yorum ekle