Netanyahu'nun Konutuna Yürüyen İsrailli Protestoculara Polisten Sert Müdahale

Çar, 03/04/2024 - 14:43

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları ve hükümet karşıtı gruplardan oluşan binlerce protestocu, Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki evinin önünde hükümeti protesto ederken polis ile karşı karşıya geldi.

Welayet News  - Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin getirilmesi için Hamas ile anlaşma imzalanması talebiyle İsrail Meclisi önündeki çadırlarda kalmaya devam eden hükümet karşıtı grupların, Netanyahu'nun Gazze Caddesi'ndeki konutuna yürüyüş çağrısına binlerce kişi katıldı.

Netanyahu ve hükümet karşıtı slogan atan, davul ve düdükler çalan protestocuların yürüdüğü yollara polis barikatları kuruldu.

Meşaleler taşıyan protestoculardan biri Gazze Caddesi'nde atlı birliklerin de bulunduğu yerde polise yanan meşale fırlattı.

Polis, Netanyahu'nun evinin önündeki bariyerleri aşmayı başaran Gazze'deki İsrailli esirlerden Yoram Metzger'in gelini Ayala Metzger'in de aralarında bulunduğu bazı protestocuları yerde sürükledi.

Metzger, Netanyahu'ya hitaben, "Yarım yıldır size güveniyoruz ve hiçbir şey olmadı, sizin vaktiniz var ama esirlerin yok." dedi.

Netanyahu'nun konutunun önündeki bariyerleri aşmaya çalışan protestoculara müdahale eden polis, bazı göstericileri darbetti ve TOMA'dan pis kokulu su püskürttü.

Bir gösterici TOMA'nın altına kaçarak aracın çalışmasını engellemeye çalıştı. Polis memurları göstericiyi çıkartmaya çalışırken zor anlar yaşadı.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, üç gösterici gözaltına alındı ve bir polis memuru, göstericilerin üzerine demir çit atması sonucu yaralandı. Polis, göstericilerin güvenlik güçlerine meşale atmasıyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.



Yeni yorum ekle